(Avisa Nordland)

AN oppdaterer.

Ifølge TV 2 blir Fredrik André Bjørkan Hertha Berlin-spiller neste sesong.

– Hvis det stemmer er det et spennende steg for ham. Det må være en klubb som har fulgt han lenge ettersom de nettopp har sparket treneren sin og likevel henter Bjørkan, sier sportsleder i Avisa Nordland, Freddy Toresen.

Ifølge Toresen var ikke Bjørkan å se på treningsfeltet på Aspmyra onsdag formiddag.

Det styrker mistankene om at 23-åringen og teamet hans jobber med å lande en avtale med den tyske klubben.

AN har vært i kontakt med innholdsprodusent i Bodø/Glimt, Niklas Aune Johnsen. Han sier klubben ikke er klare til å avgi en kommentar på nåværende tidspunkt.

– Jeg snakket med Aasmund (Bjørkan) som ikke har noe å si nå. Fredrik er foreløpig ikke tilgjengelig, sier Aune Johnsen.

Hertha Berlin ligger for øyeblikket på en 14. plass i Bundesliga. Hvis det stemmer at en overgang ligger i kortene, tror Toresen at Bjørkan må være forberedt på tøffe tak ute i den store verden.

– Det er en rock and roll-liga med fantastiske tilskuere og en fantastisk atmosfære og ramme på kampene. Som nordmann er det ellevilt å se kamp i Tyskland, sier sportslederen og fortsetter:

– Han er helt klart klar til å ta steget fra Eliteserien, så er det opp til han selv å vise at han er klar for Bundesliga.

Kjetil Rekdal tror også det kan bli en tøff hverdag i utlandet.

Bjørkan har vært blant Eliteseriens beste spillere i år, og i november ble Hertha-interessen rapportert i tyske medier. Kontrakten hans med Glimt går ut etter årets sesong.

Ifølge VG har Bjørkan allerede skrevet kontrakt med den tyske klubben. TV 2 sitter på tilsvarende opplysninger.

Det skal ha vært interesse fra Bjørkan fra en rekke lag i forskjellige europeiske ligaer gjennom sesongen. I sommer debuterte han for Norges landslag i en privatkamp mot Hellas.

Trond Fredrik Ludvigsen ble i sin tid det dyreste salget fra Bodø/Glimt til nettopp Hertha Berlin, da han ble solgt for 20 millioner kroner i 2001. Rekorden er senere slått av Jens Petter Hauge, da han ble solgt til AC Milan for i overkant av 50 millioner kroner. Også tidligere Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen har en fortid som kaptein i klubben i den tyske hovedstadsklubben.