En dag etter de kom til Tromsø, ble flyet kansellert: - Vet ikke hva vi skal gjøre

De tyske turisene skulle ta SAS-flyet 12.25 til Longyearbyen. Nå er flyet deres kansellert Fra venstre: Dirk Zelter, Ruth Zelter, Ursula Lustenberger og Silvania Gisela

De tyske turisene skulle ta SAS-flyet 12.25 til Longyearbyen. Nå er flyet deres kansellert Fra venstre: Dirk Zelter, Ruth Zelter, Ursula Lustenberger og Silvania Gisela

Artikkelen er over 2 år gammel

På tross av at pilotstreiken ble avblåst i tolvte time, er flere SAS-avganger kansellert.

DEL

Klokken fire i natt ble Norsk Flygerforbund og Parat enige om en ny tariffavtale med NHO Luftfart og SAS. Dermed ble storstreiken avblåst. Dagen før hadde flyselskapet varslet om 100 kanselleringer torsdag og meddelte torsdag at disse rutene vil forbil kansellert. I Tromsø gjelder det rutene:

  • SK 4414 Longyearbyen klokken 12.25
  • SK 4419 Oslo klokken 12.45
  • SK 4417 Oslo klokken 13.40
  • SK 4425 Oslo klokken 17.05

Strandet i Tromsø

Klokken ti torsdag morgen er det rolig og folketomt i avgangshallen på Tromsø lufthavn Langnes. Foran servicedisken til SAS har det imidlertid samlet seg en liten gruppe med tyske turister.  

- Vi skulle egentlig til Longyearbyen klokken 12.25, men flyet vårt ble kansellert, sier Dirk Zelter.

Han og kona, Ruth Zelter, kom til Tromsø med Hurtigruten i går.

- Det var noen på båten som fortalte at det kunne bli flyproblemer i dag. Men det var ingen som visste hvilke fly som ville bli kansellert, så vi bestemte oss for å bare møte opp. Nå vet vi ikke helt hva som skjer.

De har slått seg sammen med noen andre tyske turister som også skal til Svalbard. Nå håper de å få plass på et nytt fly så fort så mulig.

- Vi skal bare være i Longyearbyen i tre dager, så vi håper at vi ikke må vente for lenge på et nytt fly. Vi kan ikke akkurat ta buss eller båt til Svalbard, så vi får håpe det ordner seg, sier Zelter.

(Saken oppdateres)

TOLIG: Avgangshallen på Tromsø lufthavn var rolig og stille torsdag morgen. Klokken fire på morgenen ble det klart at det ikke ble noe pilotstreik i SAS.

TOLIG: Avgangshallen på Tromsø lufthavn var rolig og stille torsdag morgen. Klokken fire på morgenen ble det klart at det ikke ble noe pilotstreik i SAS. Foto:

Skal bli som normalt

SAS har opplyst at flytrafikken trolig vil gå som normalt fra klokken 14 torsdag ettermiddag.

– Flytrafikken gjenopptas så snart som mulig. Vi beklager de ulempene streiken har medført for våre reisende og vil gjøre vårt ytterste for at de skal komme til sine destinasjoner, opplyser SAS tidlig torsdag morgen

Ettersom det fremdeles vil være en del innstilte avganger torsdag, har flyselskapet satt opp følgende ekstraavganger:

  • SK6351/6352 Oslo-Longyearbyen-Oslo,
  • SK6300/6301 Oslo-Bergen-Oslo,
  • SK6302/6303 Oslo-Stavanger-Oslo og
  • SK6353/6354 Oslo-Paris-Oslo.

For dem som så seg nødt til å booke om flybilletter, tilbyr SAS disse kundene å kostnadsfritt endre bookingen tilbake til sin opprinnelige reise, enten den gjelder til, fra, via eller innenlands i Norge. Dersom man velger å endre dato for reisen, dekkes imidlertid ikke SAS ekstrakostnader som hotell, mat og transport.

- Er avgangen kansellert, avbrutt eller forsinket med mer enn tre timer har man rett på full refusjon.

Artikkeltags