En utenlandsk turist ble mandag skadet etter et fall i Sherpatrappa i Tromsdalen. Det var innledningsvis usikkert hvor de befant seg og et ambulansehelikopter bidro i søket, men det utenlandske paret ble lokalisert med helikopter.

Klokka 13.20 melder Troms politidistrikt at skadeomfanget fortsatt er ukjent.

– Politiet er fremme hos den skadde. Luftambulanse og Norsk Folkehjelp bistår. Om pasienten flys eller blir båret ut, er foreløpig ukjent.

Klokka 13.22 henger luftambulansen over nordre del av sherpatrappa.

Ifølge operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt skal det være snakk om et "godt voksent" par som er oppe i trappa.

Frode Lahelle, politiets innsatsleder på stedet, sier til Nordlys at den første meldinga gikk ut på at det var en person trenger hjelp i sherpatrappa.

– Vi har lokalisert personen og jobber med å få vedkommende ned, sa Lahelle til Nordlys tidlig i operasjonen.

Hva som faktisk har skjedd, er fortsatt uklart.

Det meldes om at det er svært glatt i trappa.

Klokka 13.45 ble personen flydd til UNN.

Den skadde kvinnen hadde smerter i hodet, rygg og bein etter uhellet. Skadestedet var omtrent midt i Sherpatrappa.

Den skadde kvinnen ble tatt hånd om av politiet og Norsk Folkehjelp.

– Jeg er imponert over politiets kompetanse på førstehjelp og kontrollen de hadde på skadestedet. De var der før oss. Jeg var meget imponert, vi hadde et meget godt samarbeid, sier vaktleder Ole-Morten Isaksen i Norsk Folkehjelp.

Mye snø og bratt terreng gjorde hjelpearbeidet krevende.

– Det er glatt. Jeg aket på rumpa ned til og ned fra skadestedet, rett og slett fordi det er skummelt å gå. Da var rumpa like greit som noe annet, sier Isaksen.

Folkehjelpa var raskt på plass og bidro i arbeidet.

– Jeg mottar beskjed fra politiet, og kjørte ut vårt varslingsnummer. Da går alarmen ut til vår gruppe, og alle som kan kommer, sier Ole-Morten Isaksen.