Turfølge fra Tromsø involvert i snøskred - én begravet

PÅ SKUTERTUR: Turfølget tilhører Tromsø-miljøet i Kilpisjärvi, og ble rammet av skred da de var på skutertur i nærheten av Treriksrøysa.

PÅ SKUTERTUR: Turfølget tilhører Tromsø-miljøet i Kilpisjärvi, og ble rammet av skred da de var på skutertur i nærheten av Treriksrøysa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rett etter klokken 12.40 gikk alarmen hos nødetatene på finsk side.

Elleve personer på skutertur hadde blitt involvert i et snøskred. En var begravet.

Ifølge den finske avisen Kaleva var det et norsk turfølge som ble rammet av skredet.

Etter det Nordlys kjenner til, tilhører turfølget Tromsø-miljøet i Kilpisjärvi.

Reddet ut av turkompisene

I Tromsø begynte man å gjøre seg klar for å rykke ut for å bistå.

Politiet ble varslet 12.55.

- Første melding var et én person i et følge på elleve personer var tatt av skred på norsk side og at det var behov for ressurser. Kort tid senere kom kontrameldingen om at skredet var på finsk side av grensen og at finske redningsmannskaper hadde kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Eirik Kileng.

Hendelsen skjedde i en skråning to kilometer inn i finsk territorium fra Treriksrøysa, rett i nærheten av en skuterløype.

- Én person lå under noen meter snø sammen med snøskuteren sin. Han ble gravd frem etter noen få minutter av resten av turfølget, sier den finske brannsjefen Pohto Kirkkala til Kaleva.

Uskadet

Det har kommet mye snøskred på finsk side av grensen, og det meldes om stor snøskredfare i Enontekiö-regionen.

Ifølge Kaleva var snøskredet 30-40 meter bredt.

Også Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge forteller at finske myndigheter ba om hjelp, men slo kontrabeskjed relativt raskt.

- Det hele var ganske raskt overstått. Vedkommende som ble tatt av skredet ble gravd opp etter få minutter. Beskjeden vi fikk var at han var uskadet, sier Hågensen til Nordlys.