Kjører ulovlig gjennom uferdig tunnel: - Vi er ganske fortvilt

ANMELDER ALLE: Senest i juleferien var det flere bilister som tok seg gjennom den uåpnede Kvernsundtunnelen, som er en del av Bjarkøyforbindelsen. Foto: Thomas Rolland, Statens vegvesen

ANMELDER ALLE: Senest i juleferien var det flere bilister som tok seg gjennom den uåpnede Kvernsundtunnelen, som er en del av Bjarkøyforbindelsen. Foto: Thomas Rolland, Statens vegvesen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tunnelen er ikke ferdig, men det bryr tydeligvis ikke bilistene seg om. Nå har Statens vegvesen sett seg lei på privatpersoner som bryter sperringene og kjører gjennom den undersjøiske tunnelen mellom Grytøy og Bjarkøy. Kvernsundtunnelen er 3250 mener lang og skal etter planen åpnes sent i 2018. Men det hindrer tydeligvis ikke bilister i å ta den bruk allerede nå - til tross for sperringer og grundig skilting.

Senest i juleferien var det flere tilfeller at den uønskede aktiviteten.

– Vi legger stor vekt på sikkerhet på våre anlegg, og derfor er vi ganske fortvilt over at noen gjør slike ting. Det er både dumt og respektløst. I samarbeid med oss har entreprenøren varslet politiet om disse hendelsene, og fremover vil vi anmelde alle tilfeller av slik ulovlig kjøring, sier Hans-Arne Haugland, prosjektleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Han sier at tunnelen på ingen som helst måte er klar for slik ferdsel.

– Tunnelen mangler de sikkerhetsinstallasjonene som trengs, både for brannsikring og for kommunikasjon. Det står en del driftsutstyr i veibanen, og kjører noen inn i dette i høy hastighet kan det være direkte livsfarlig. I tillegg skal de som jobber i tunnelen være trygg på at det ikke plutselig kommer kjøretøy som ikke skal være der, sier Haugland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken