Lørdag ettermiddag lastet Peter Vang opp et bilde på Statens vegvesens Facebook-side, som viser en bil med en fisk under vindusviskeren parkert utenfor åpningen til Maursundtunnelen.

I skrivende stund har bildet, som følger med en omskrevet versjon av Knutsen og Ludvigsens «Grevling i taket» (se skjermbilde nederst), blitt delt over hundre ganger og over sekshundre har likt og kommentert.

Begynte med venner

- Jeg fikk ideen i forbindelse med vannspetakkelet i tunnelen som det har vært mye snakk om i det siste. Så tenkte jeg: Hva om det plutselig falt fisk ned? Derfra satte egentlig bare fantasien fart, sier Peter Vang og ler.

Spøken refererer altså til problemet i Maursundtunnelen, der det drypper sjøvann ned gjennom taket. Beboerne på Skjervøy og i området rundt har lenge bedt fylkeskommunen og vegvesenet om å oppgradere tunnelen, som Nordlys (+) tidligere har omtalt. 

- Jeg skjønner dem godt. Selv kjører jeg der bare av og til, men for de som ofte drar til eller fra Skjervøy blir jo masse saltvann på bilen et stort problem over tid, sier Vang.

Etter å ha tullet med et par venner om at det hadde begynt å falle fisk fra tunneltaket skjønte Vang at spøken hadde internett-potensiale

- Jeg tenkte at det måtte la seg gjøre visuelt, sier han.

Så bydde muligheten på seg.

Fiskestang i bilen

- Jeg kjørte gjennom tunnelen med fiskestanga tilfeldigvis liggende i bilen da jeg så at det var aktivitet i vannet. Så jeg tok den med meg og sprang ned i fjæra. På andre kastet fikk jeg en liten sei, sier Vang.

Den fikk så plass under vindusviskeren - og bildet ble knipset.

Bildeteksten Vang la til er en omskrevet tekst av Knutsen og Ludvigsens Grevling i taket.

- Det kom ganske av seg selv da jeg lastet det opp og tenkte over hva jeg skulle skrive til, forklarer Vang.

Kommentarfeltet har gått varmt siden bilde og sang ble lagt ut. Vang ble ikke overrasket over enkelte rekasjoner.

- Flere går jo faktisk på den, noe jeg nesten forventet. Det er alltid noen som er litt godtroende og tror på satiren de ser på nettet, sier han. 

Et hint

Peter Vang er til daglig kantor i Nordreisa kirke. Han mener humor er viktig i hverdagen.

- En god latter forlanger livet, sier han og smiler.

- Men denne spøken er vel også et spark til vegvesenet?

- Ja, det er klart det var et lite hint om at de må få tettet igjen den tunnelen, sier han, og legger til:

- Vi kan jo ikke ha det sånn, ellers må de jo begynne å endre på hele fiskekvotesystemet når folk åpner takluka og kjører frem og tilbake gjennom tunnelen, ler Vang.