Vil forlenge farlig tunnel med 250 meter

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo vil forlenge Pollfjelltunnelen 250 meter for å sikre mot skred.

DEL

Etter den krasse kritikken mot tilstanden i og utenfor tunnelen mellom Pollen og Furuflaten i Troms, kommer Prestbakmo nå med en redegjørelse for hva han vil gjøre med elendigheten. Når det gjelder skredsikring opplyser Prestbakmo at han fra sin side ønsker «en forlengelse av Pollfjelltunnelen for å sikre 250 meter med skredutsatt strekning», og at dette skal inn i skredsikringsplanen for kommende NTP-periode. 

Når det gjelder selve tunnelen, som av varaordfører Arvid Lilleng i Storfjord ble karakterisert som «fullstendig ubrukelig og farlig», viser Prestbakmo til at fylkeskommunene har en fireårsperiode på å få tunnelene til å tilfredsstille tunnelforskriften med tanke på sikkerhet og fremkommelighet – men at behovet er mye større enn det man får av penger fra staten. Han sier likevel at det er aktuelt å gjøre tiltak i Pollfjelltunnelen i løpet av de neste tre årene.

- I år gjennomføres det mindre tiltak på flere tunneler i fylket for samlet bortimot 80 millioner. For de kommende tre år vil vi fortsette dette arbeidet som også vil gjelde Pollfjelltunnelen. Omfang og tidsperspektiv innenfor denne tidsperioden er det litt for tidlig å si, da vi er inne i arbeidet med budsjett og økonomiplan for 2016 - 2019 nå, da vi skal få plass mere penger enn de skarve 25 millionene staten bidrar med, skriver Prestbakmo i redegjørelsen.

Artikkeltags