Nå vil kommunen sette en stopper for dette

PÅ TVERS: Dette er ikke et uvanlig syn i Langnesbakken vinterstid. Tunge kjøretøy får problemer is tigningen, på glatt føre. Nå skal kommunen skilte, får å få dem til å velge andre veier.

PÅ TVERS: Dette er ikke et uvanlig syn i Langnesbakken vinterstid. Tunge kjøretøy får problemer is tigningen, på glatt føre. Nå skal kommunen skilte, får å få dem til å velge andre veier. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nye skilt skal advare sjåførene om stigningen.

DEL

Det skjer hver vinter, og ofrene er ofte utenlandske sjåfører. Vogntog, lastebiler og trailere får problemer på glatta, og kjører seg fast i det bratteste partiet i Langnesbakken. Redningsoperasjonen tar ofte tid, noe som kan påvirke hele trafikkflyten på øya over lengre tid.

Nå har Tromsø kommune vedtatt en ny skiltplan for Langnesbakken. Målet er å gi sjåførene et hint før de tar løs på bakken.

- Mange tunge kjøretøy tar den veien, og det er uheldig hvis de setter seg fast, sier trafikkingeniør i Tromsø kommune, Tobias Lustig.

Ifølge skiltplanen skal det skiltes med «Bratt bakke», stigningsgrad på 9 prosent, samt et skilt som angir hvor stigningen begynner og hvor langt den går.

- På den måten håper vi at sjåførene, kanskje spesielt de utenlandske, velger en annen vei når de kommer kjørende. Det har lett for å oppstå uheldige situasjoner der, men ved å setter opp skilt, kan vi unngå det, sier Lustig.

Artikkeltags