TUIL mener alvor i opprykksjakten – signerte to nye spillere

Jesper Solheim Johansen kommer fra Strømsgodset til TUIL på amatørovergang, og blir med på opprykksjakten i Tromsdalen i høst.

Jesper Solheim Johansen kommer fra Strømsgodset til TUIL på amatørovergang, og blir med på opprykksjakten i Tromsdalen i høst. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hentet offensive spillere fra hver sin kant av landet.

DEL
 

Det normale overgangsvinduet i norsk fotball stengte 18. august, men signering av amatøravtaler eller kontraktløse spillere var tillatt frem til 10. september, altså torsdag.

Den siste tida brukte TUIL godt, og hentet inn to nye spillere på amatøroverganger.

Det er ikke hver dag spillere går fra Strømsgodset til TUIL, men det har Jesper Solheim Johansen (20) gjort.

– Banket på A-døra i Godset

– Han har flyttet opp hit for å studere. Det er en offensiv spiller som har vært god i Strømsgodset for andrelaget og banket på døra for proffkontrakt og plass i A-stallen, før han ble kneskadet i desember i fjor. Han kom ikke tilbake før i juni i år, men har vært bra for Strømsgodset 2 etter det. Vi kjenner han egentlig ikke veldig godt, men det er lite å tape på dette både for hans og vår del, sier TUIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup til Nordlys.

TUIL-treneren går for tiden på prolisens-trenerkurs sammen med blant andre Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Jeg pratet med Bjørn Petter, og han skryter veldig av Jesper som type, forteller Helstrup.

21-åring klar for debut

Solheim Johansen er for tiden syk, og er derfor neppe aktuell for debut i bortekampen mot Stabæk 2 mandag.

Det kan derimot en annen nysignering være. TUIL har også hentet inn Jørn Persen (21) fra Kirkenes, som i likhet med Johansen er en offensiv spiller som kan bekle flere roller fremover i banen.

– Han studerer her og har trent med oss i hele år. Det er en god, offensiv spiller og en spennende type. Han er aktuell til andrelagskamp i morgen (lørdag) og Stabæk-kampen mandag, forteller Helstrup, som til den kampen blant annet har Lars Henrik Andreassen ute med karantene.

TUIL-sjefen sender litt ros nordover i forbindelse med at Persen har blitt TUIL-spiller.

– Jeg vil skryte av Kirkenes. Det har gått veldig kjapt, og de har vært positivt innstilt hele veien, sier Helstrup.

– Godt med nye fjes

I jakten på serieleder KFUM (fire poeng foran med sju kamper igjen) mener han nykommerne kommer godt med.

– De gir oss litt mer å velge mellom i høst, og jeg tror det kan være godt for hele seniorgruppa til TUIL å få inn et par nye fjes og stemmer i garderoben, sier TUILs hovedtrener.

Med amatøroverganger står både Johansen og Persen fritt etter 2015-sesongen, men TUIL håper det kan bli mer enn bare et lite gjestespill i høst for duoen.

– Fungerer det bra, er det naturlig at vi ser på om de blir med videre, sier Gaute Ugelstad Helstrup.

 

Artikkeltags