Etter en imponerende høstsesong hvor TUIL har vunnet syv av de åtte siste kampene var Harstad motstander for "Dalingan" i den 22. serierunden i Oddsen-ligaen avdeling 1. Og i en thriller av en fotballkamp, som til slutt endte 3-3, var Simon Laugsand det store temaet etter kampen. For venstrebacken brukte bare ni minutter på å sende bortelaget i føringen, etter en fantastisk jobb av Mohammed "Mo" Ahamed. Men to tidligere TUIL-gutter ville også være med på festen, og etter et vakkert langskudd av Sondre Jakobsen, og en bra heading av Runar Normann, gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Harstad. Etter et massivt TUIL-press i andre omgang fikk blåtrøyene endelig den etterlengta utligningen 15 minutter før slutt ved "Mo". Men så dukket Laugsand opp igjen, og ti minutter før slutt serverte han en presis gjennombruddspasning - dessverre for Laugsand og TUILs del, kom den feil vei, og Harstad-spiss Kristian Ellefsen fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i ledelsen.

- Vi har akkurat fått 2-2-scoringen, og jakter vinnermålet. Jeg får ballen etter en HIL-kontring, men blir presset, så jeg skal bare spille den enkelt tilbake til Eirik (Sørensen), men der står plutselig en HIL-spiller, forteller Laugsand om "assisten" sin.

Blåtrøyene fortsatte å skape sjanser, men et hardkjempende HIL-forsvar stoppet det som kom - inntil det var spilt 93 minutter på Harstad stadion. Vikarierende spiss, Tobias Nygård Vibe, stusset ballen til Laugsand, som med et fantastisk førstetouch kom seg fri, før han banket ballen til høyre for Harstad-keeper Adrian Mikkelsen. Jubelscenen var enorme, og ingen jublet høyere enn Laugsand.

- Vi visste at det ble en tøff kamp, alle nordnorske lag spiller som om det er en cupfinale hver gang de møter oss, og all ære til HIL for å gjøre det vanskelig for oss. Vi kjemper bra, men blir litt for unøyaktig og slurvete, beskriver venstrebacken.

TUIL-trener Gaute Helstrup var både fornøyd og misfornøyd etter oppgjøret mot Harstad, og mener det var en liten tilbakegang etter flere imponerende kamper.

- Det er like mye berg- og dalbane for oss, som for dere som er på. Vi ønsker bedre prestasjoner, men gutta skal ha skryt for en god spillemessig match, og det er stor moral å omstille etter en i fleisen, i en periode hvor vi jager vinnermålet. At vi får med oss ett poeng hjem gjør den kommende uka litt lettere for oss, forteller Helstrup til Nordlys

Første scoringer i TUIL-drakt

Laugsand kom som et relativt ubeskrevet navn fra opprykksrival KFUM før sesongen, men Sortland-gutten har levert glimrende for TUIL i hele år, og gjort venstrebacken til sin egen. Med imponerende fysikk og alltid villig offensivt har Laugsand vært en viktig bidragsyter for TUIL, men scoringene har uteblitt - inntil lørdagens oppgjør mot Harstad. Laugsand håper nå at det skal komme flere scoringer, og at TUIL skal trekke det lengste strådet i kampen om opprykk.

- Det var vel på tide å få en scoring, jeg har hatt mange muligheter tidligere, men det var veldig deilig at både den første og andre scoringen kom i dag, når det virkelig har noe å si, forteller Laugsand.

- Nå er vi á poeng med "Kåffa", og kan avgjøre alt selv, det er deilig, sier Laugsand og smiler.

Også TUIL-treneren applaudere Laugsand.

- Det siste målet til Simon er fint, han er bestemt og vet hva han vil. Det er artig. Han tåler å ta 3-2-målet på sin kappe når han scorer to, forteller Helstrup

Kan avgjøre alt selv

Med fire kamper igjen å spille har både KFUM og TUIL 50 poeng. I den 24. serierunden reiser TUIL til Oslo for å møte KFUM, i en kamp som kan bli en ren seriefinale. Lørdagens tomålsscorer mener TUIL er i en god posisjon, og sier det er gode muligheter for at TUIL rykker opp til OBOS-ligaen.

- Å få den scoringen på overtid, det betyr alt. Det er enorm forskjell på å reise hjem med ett eller null poeng i bagasjen, og for egen del var det vanvittig deilig å gjøre opp for feilen hvor HIL scoret, sier Laugsand til Nordlys.

Helstrup er ikke like optimistisk som sin venstreback, men mener TUIL er i en lang bedre posisjon enn for noen uker siden.

- Vi er i god form, og har tatt igjen forspranget KFUM hadde. Men det er veldig åpent, og både vi, KFUM, Grorud og kanskje Finnsnes er med der oppe. Ingenting er avgjort, avslutter Helstrup til Nordlys.