SISTE: Jo vender hjem til Tromsø fra belgisk fotball

VENDER HJEM: Jo Nymo Matland kommer gratis til sin gamle klubb TUIL, og skal spille høstsesongen for dem i 1. divisjon.

VENDER HJEM: Jo Nymo Matland kommer gratis til sin gamle klubb TUIL, og skal spille høstsesongen for dem i 1. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jo Nymo Matland (30) blir TUIL-spiller.

DEL

Tromsøgutten Jo Nymo Matland (30) har i sommer stått uten kontrakt etter spill for belgiske Antwerpen og Sporting Hasselt det siste året.

Han trente tidligere i sommer med TIL på Alfheim, men nå vender i stedet den tidligere TIL-, TUIL-, Sarpsborg 08- og Aalesund-spilleren tilbake til en annen av sine gamle klubber.

Venstrebacken er etter det Nordlys kjenner til enig med TUIL om en retur til Tromsdalen for spill i 1. divisjon. Trolig vil dette bli offentliggjort senere onsdag, og det skal være snakk om en avtale som strekker seg lenger enn bare ut årets sesong.

TUIL har etter Nordlys først publiserte saken innkalt til en pressekonferanse klokken 14.00. Der skal Nymo Matland være til stede.

TUIL har i vår hatt Lasse Nilsen på lån fra TIL, men Nilsen er nå tilbake på Alfheim for å kjempe om en plass der under nytrener Simo Valakari.

Nå har de også sluppet Simon Laugsand på lån til Finnsnes, så da kan veien til førsteelleveren være kort for Nymo Matland i TUIL.

Som TIL-spiller midt på 2000-tallet hadde Nymo Matland et par låneopphold i TUIL, før han ble permanent TUIL-spiller fra 2008 til 2010. Derfra gikk veien videre til eliteseriespill for Sarpsborg 08 en kort periode og flere år i Aalesund.

Etter det lille stoppet i belgisk fotball er TUIL nå klubben til tromsøgutten igjen.

Nordlys.no kommer tilbake med mer om saken.

 

Artikkeltags