– Føles som vi gir to poeng fra oss

Artikkelen er over 2 år gammel

TUIL dominerte mot Åsane og styrte mot ny 1.divisjonskontrakt, men rotet vekk seieren i sluttminuttene.

DEL
 

ÅSANE-TUIL 2-2

TUIL så ut til å sikre plassen borte mot Åsane, der laget ledet fortjent 2-1 helt til det gjensto ett minutt av ordinær spilletid. En utlikning av Geir André Herrem sørget for 2-2 og poengdeling, og dermed kan TUIL i teorien fortsatt havne på kvalikplass.

Det var særdeles ufortjent for TUIL, som dominerte kampen i store deler.

– Det føles som vi gir to poeng fra oss. Vi var overlegen i store perioder, og det er veldig kjipt at de fikk 2-2-målet mot slutten, sier Lars-Gunnar Johnsen til Nordlys.

– Det er den samme historien, om igjen. Vi har vært borte i dette noen ganger nå, med å styre kampen, og likevel ikke vinne. Vi viste at vi er et mye bedre fotballag enn dem, og de har tjuvflaks som fikk med seg ett poeng. Det er utrolig irriterende at vi ikke klarte å fullføre, sier Mohammed Ahamed.

– Kan skylde litt på oss selv

Erik Huseklepp ga Åsane ledelsen etter kvarteret i første omgang, fullstendig mot spillets gang. TUIL hadde ballen mye, men evnet ikke skape de store sjansene i første omgang. Det endret seg kraftig i andre.

Først headet Mohammed Ahamed inn 1-1 etter et strålende frispark av Jo Nymo Matland.

– Jeg header bedre enn jeg skyter med beina, og Jo treffer meg hver gang han sikter, sier Ahamed.

Så serverte Lars-Gunnar Johnsen en glimrende pasning til Lars-Henrik Andreassen, som med et godt førstemottak og sikkert skudd sendte TUIL i en fortjent ledelse.

TUIL-trener Gaute U. Helstrup var skuffet over at TUIL slapp Åsane tilbake i kampen. 

– Det er litt typisk, men vi kan skylde litt på oss selv. Vi ga fra oss initiativet, og ga de muligheten til å kunne skape situasjoner. De tok vare på dem, sier Helstrup.

Han ønsket mer mot til å fortsette å spille på samme måte som hadde snudd kampen for TUIL.

– Vi satte ikke i gang kort når vi hadde muligheten, og presset ikke like høyt. Det gjorde at Åsane kunne komme tilbake. Det er forståelig i den situasjonen vi er i. Seier ville sikret plassen i 1.divisjon neste år, og vi ledet. Da er det naturlig at man blir mer defensiv. Jeg skulle gjerne sett at vi var tøffere med å sette i gang kort mot slutten, sier Gaute U. Helstrup.

– Bestemt på at vi skal klare det

TUIL har åtte poengs forsprang til kvalikplasserte Fredrikstad, som spiller mot Ranheim tirsdag. Vinner ikke FFK den kampen, er TUIL sikret plass i 1.divisjon neste år, med to serierunder igjen å spille.

– Vi er veldig bestemt på at vi skal klare det. Nå tror jeg Fredrikstad vinner tirsdag på ren motivasjon, og vi møter dem hjemme i neste seriekamp. Det blir en fin kamp, hvis de må vinne, og vi skal gjøre det vi kan for å ta mest mulig poeng i de to siste kampene, sier Gaute U. Helstrup.

ÅSANE-TUIL 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (14), 1-1 Mohammed Ahamed (48), 1-2 Lars-Henrik Andreassen (69), 2-2 Geir André Herrem (89). Dommer: Mohammad Aslam. Tilskuere: 860.

Slik vurderer vi TUIL-spillernes innsats

Adrian Mikkelsen 5

Ble ikke satt på mange prøver, i og med at TUIL styrte det meste av kampen. Plukket trygt og greit ned et par innlegg, og kunne ikke gjøre mye med Åsanes scoringer.

Steffen Skogvang Pedersen 5

Som alltid villig med fremover, og god i store deler av kortpasningspillet, men var litt for upresis de få gangene han ble satt opp i gode innleggsposisjoner. Var også involvert i situasjonen der Åsane vile ha straffespark kvarteret før slutt, og det kunne se ut som han var litt heldig som ikke fikk straffe mot seg.

Tobias Vibe 5

For det meste solid i sin opptreden, og tok for det meste trygge valg. Litt upresis i en del oppspill. Fikk seg en smell i ankelen i første, som han ristet av seg. Litt på etterskudd ved et par anledninger, og rakk aldri opp i duellen da Åsane utliknet like før slutt.

Anders Jenssen 5

Som stoppermakker Vibe solid, og var med på å begrense Åsane til få muligheter med bra posisjonsspill. Også på etterskudd i noen situasjoner i andre.

Jo Nymo Matland 6

Flere gode dødballer gjennom hele kampen, og det ble uttelling på det første korridorfrisparket i andre omgang, som Ahamed headet i mål. Også et par gode langpasninger som vendte spillet. Litt halvhjertet i duellen foran 0-1-målet. Ble sliten og mer slurvete mot slutten.

Håkon Kjæve 5

Sentral og god i TUILs oppbyggende spill, og bidro godt til det store ballbesittelsesovertaket. Klarte ikke å komme til gode muligheter selv. Byttet ut etter 82 minutter.

Lars-Gunnar Johnsen 7

Veldig god. Kloke, fornuftige og presise valg gjennom hele kampen med ballen, og balanserte bra. Mye trygt og sikkert, men viste at han kan slå de avgjørende pasningene også med et strålende gjennomspill til Andreassens 2-1-scoring.

Anders Karlsen 6

Veldig god og trygg med ballen i beina, og en av spillerne som sørger for at TUIL hadde enormt ballovertak med gode valg og løsninger. Men savner enda flere gjennombruddsforsøk fra hans presise pasningsfot.

Lars-Henrik Andreassen 6

Strålende scoring til 2-1, der han hadde et godt mottak og avsluttet kontant med venstrefoten. Fikk også brukbar mulighet like etter, som keeper reddet bra. Ballsikker og trygg i det oppbyggende spillet, men det tok tid før TUIL begynte å skape muligheter av all ballbesittelsen.

Mohammed Ahamed 7

Strålende heading til 1-1 tidlig i andre. Gjorde en bra jobb i første også, men da ble det lite effekt av bevegelsene og involveringene. Betydelig mer av det i andre, men en aktiv og god omgang, med flere gode involveringer og lekre detaljer.

Vegard Lysvoll 5

Ble satt opp i et par gode posisjoner i første, men var for ubesluttsom og upresis i de avgjørende øyeblikkene da.  Mye involvert i det oppbyggende spillet, og ballsikker i det meste, men ikke hans mest effektfulle dag.

Mathias Dahl Abelsen

Kom inn siste åtte minuttene, og klarte ikke prege kampen. Et par unødvendige balltap.

Jonas Høylo Fundingsrud

Inn i det 88.minutt for å trygge ledelsen. Det fungerte dessverre ikke. Tapte duellen som ga 2-2.

Gaute U. Helstrup 6

Tydelig plan med at TUIL skulle styre spillet, og det gjorde laget til gangs gjennom hele kampen, men brukte lang tid på å skape ordentlige farligheter. Så ut til å ha god kontroll på oppgjøret etter sterk snuoperasjon i andre omgang, men laget klarte ikke å stå i mot da Åsane begynte å gamble. Tok taktiske grep mot slutten som ikke slo heldig ut.

  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken