Finnsnes gikk 18. november ut på sin hjemmeside med at kaptein og midtstopper Anders Jenssen (21) var enig med klubben om en ny kontrakt.

De henviste til en SMS fra Jenssen der han skrev at han ser frem til et nytt, spennende år med Finnsnes, og avsluttet meldingen med at det var «en god signering for begge parter».

Daglig leder Ivar Holand uttalte også samme dag til Nordlys at «dette er definitivt en viktig signering for oss».

– En løsning jeg kunne tenke meg

Problemet er at ingenting var signert, og det er det heller ikke i dag.

Nå har TUIL, som hadde Jenssen på prøvespill for ett år siden, kommet på banen – og 21-åringen er innstilt på å spille i blått i 2015, og ikke grønt.

– Jo, det stemmer, det. Foreløpig har jeg trent et par økter med dem (TUIL), og vi har hatt noen samtaler, men det foreligger ikke noe konkret foreløpig, sier Jenssen, som bekrefter at han selv har et ønske om å spille for TUIL i samme divisjon som Finnsnes.

– Det er absolutt en dialog, og det er en løsning jeg kunne tenke meg, sier Jenssen til Nordlys.

Han tror ikke det vil bli komplikasjoner med FIL, selv om de altså offisielt hadde gått ut med at han skulle være med dem videre.

– Jeg tror bare det ble sagt litt for tidlig, sier Jenssen.

FIL-trener Bjørn Johansen er kjent med situasjonen, og bekrefter at spilleren ikke har signert – og at det har kommet et brev fra TUIL.

– Han vil spille for TUIL, så da må vi nesten bare løse det på et vis. Vi har vel mer eller mindre avskrevet han, sier Johansen, som er skuffet over at de havner i en vanskelig situasjon.

– Dette betyr at jeg må ut og søke stopper, og det er ikke en enkel øvelse, sier FIL-treneren.

Venter på Johnsen

Han venter også fortsatt på en avklaring rundt midtbanespiller Mathias Johnsen.

Også han er svært aktuell for TUIL. Johnsen ønsket opprinnelig å se etter muligheter i 1. divisjon etter fjorårets utlån fra TIL til Finnsnes, men nå ser Tromsdalen ut til å kunne være neste stoppested.

– Vi må avvente først og se om det blir noe med TUIL for han. Blir det ikke det, håper vi på et positivt svar. Men det kan bli et par sentrale brikker som er borte, og da er det litt kvalitet vi må prøve å få erstattet, sier Bjørn Johansen.

Olav Eriksen i FILs sportslige utvalg er den som har håndtert Anders Jenssen-saken, men han er på reise og ikke tilgjengelig for kommentar. Verken daglig leder Ivar Holand eller Yngvar Bendiksen i sportslig utvalg ønsker å kommentere saken, og henviser til Eriksen.