Kongressbygningen i USA ble stengt ned etter meldinger om at folk har tatt seg inn i bygningen. På utsiden er det sammenstøt mellom politi og Trump-tilhengere

Capitol-politiet har trukket våpen og barrikadert døren til kammeret i Representantenes hus der det vanligvis blir holdt samlinger i Kongressen.

Bilder fra stedet viser en benk som er dyttet foran døren og minst fem polititjenestepersoner som har trukket våpen. De sikter mot noen eller noe på andre siden av døren.

Direktebilder fra stedet viser at mange demonstranter har fylt opp trappen utenfor bygningen.

Årsaken til nedstengingen er en ekstern sikkerhetstrussel. Demonstranter har forsøkt å storme bygningen, ifølge flere medier.

Ifølge flere amerikanske medier har folk klart å ta seg inn i Kongressen. Samlingen i Kongressen ble plutselig avbrutt, og godkjennelsesprosessen av valgresultatet ble stanset.

Demonstranter har brutt seg gjennom barrikader på baksiden av Capitol-bygningen i Washington. Politiet har avfyrt pepperspray mot demonstrantene for å holde dem tilbake, ifølge nyhetsbyrået AP.

En video på Twitter , lagt ut av en Washington Post-journalist, viser mange personer som beveger seg forbi barrikadene mens det blir ropt «USA, USA».

En mistenkelig pakke er også funnet i området, ifølge politiet på Capitol Hill.

To bygninger, James Maddison Memorial Building som huser Kongressbiblioteket, og Cannon House Office Building, er blitt evakuert. Ansatte ved Kongressen ble bedt av politiet om å forlate bygningen.

Tusenvis av personer har møtt opp for å vise støtte til president Donald Trump og protestere mot valgresultatet. Under en tale foran Det hvite hus sa Trump at han aldri vil gi seg eller erklære valgnederlag.