Det melder TIL i en pressemelding og på sin egen hjemmeside fredag.

Arbeidet med å skiftet ut dagens kunstgress starter etter hjemmekampen mot Odd 1. juli siden det er fem uker frem til neste hjemmekamp. 

– Fra kampen mot Haugesund 5. august, så vil alle som trener og spiller på Alfheim, få oppleve å få en ny matte på banen. Vi skal legge det mest moderne kunstgress som er å få, sier styreleder i Alfheim Arena, Kjell Kolbeinsen, skriver TIL i pressemeldingen.

Mohn tar regningen

Kostnadene kommer Trond Mohn til å ta etter at han fikk et forslag fra Alfheim Arena om å bytte ut kunstgresset nå. Dette er noe som vil koste rundt tre millioner kroner.

– Trond Mohn bidrar med kunstgress for tredje gang på Alfheim. Dette vil komme alle brukere til nytte, sier Kolbeinsen. 

– Det er fantastisk sjenerøst fra Trond Mohn som ønsker å være med å støtte klubben på denne måten. Han har vært en utrolig bra bidragsyter tidligere også, så all honnør til han. En ting er toppsatsingen, men dette er også veldig viktig for satsingen ellers i klubben, for banen brukes av både topp og bredde, sier kaptein Simen Wangberg til TIL.no.

– Kjempebra nyhet

Nyheten ble tatt imot med jubel i garderoben i formiddag.

– Dette er en kjempebra nyhet. Matta har begynt å bli slitt og selvfølgelig vil det gjøre at kamp- og treningshverdagen blir mye bedre. Vi merker det godt, for det er hardere ute på matta her og ballen flyter litt annerledes. Selv om vi ikke forventet å få en ny matte nå, så var det likevel på tide. Klubben kommer til å få veldig mye igjen for det, sier Wangberg. 

– Hverdagen vår vil bli mye enklere med en bedre bane. Det vil hjelpe måten vi ønsker å spille, for ballen vil gå raskere og det vil være en matte som er mye nærmere normalt gress. Og den vil ikke kreve så mye fysisk av spillerne, slik at det vil bli lettere å holde de friske, sier trener Simo Valakari.

– Banen vi har nå er ikke dårlig, men det kan bli bedre. Vi ønsker et kunstgress som er så nært naturlig gress som mulig. Hele totalpakken av et nytt kunstgress vil gjøre hverdagen enklere, og kvaliteten høyere for oss. Derfor er vi svært takknemlig for at vi nå får nytt kunstgrss, sier finnen.