Hørte smell og så gnistregn ute i gata: - Vi ringte brannvesenet og løp ut

RINGTE BRANNVESENET: Tone Elisabeth Ulve, Jenni Andrine Ulve Figenschau (7), Ingrid Sofie Amundsen Grunvåg (7) og Axel Andreas Ulve Figenschau (4) hørte det smalt ute i gata og så flammer fra høyspentledningen. Ungene synes det var stas med uniformert besøk fra brannvesenet, politi og AMK i nabolaget.

RINGTE BRANNVESENET: Tone Elisabeth Ulve, Jenni Andrine Ulve Figenschau (7), Ingrid Sofie Amundsen Grunvåg (7) og Axel Andreas Ulve Figenschau (4) hørte det smalt ute i gata og så flammer fra høyspentledningen. Ungene synes det var stas med uniformert besøk fra brannvesenet, politi og AMK i nabolaget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboerne i området rundt Olsgårdveien blir strømløse utover kvelden.

DEL

Rundt klokken 19.30 fikk nødetatene melding om at det brant i en høyspentstolpe i Olsgårdveien på Håpet.

- Når det er snakk om kortslutning, og strømmen ennå står på, så er det greit å ha brannvesen og ambulanse klar, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt.

Brannen ble raskt slukket. Klokken 19.50 hadde nødetatene forlatt stedet og montører fra Troms Kraft overtok arbeidet.

Blir strømløse i kveld

Flere boliger i Olsgårdveien er uten strøm, og enda flere boliger blir strømløse utover kvelden.

- For å få reparert høyspentledningen må vi ta strømmen i nabolaget. Det vil trolig ta maksimalt par timer, sier én av montørene Nordlys snakket med på stedet.

Ringte brannvesenet

Tone Elisabeth Ulve, Jenni Andrine Ulve Figenschau (7), Ingrid Sofie Amundsen Grunvåg (7) og Axel Andreas Ulve Figenschau (4) satt i familieselskap i et av nabohusene, da de hørte et høyt smell.

- Vi hørte at det smalt, og trodde det var en nyttårsrakett. Men da vi så at det gnistret i stolpen og tok fyr, så skjønte vi at det var noe annet. Da ringte vi brannvesenet, forteller Tone Elisabeth Ulve, som er tante til Jenni og Axel.

Ungene selv syns det var veldig spennende med brannvesen, politi og ambulansefolk på besøk i nabolaget.

- Vi løp ut for å se, og ungene synes det var veldig spennende. De har aldri vært så raske med å kle på seg før, sier Ulve og ler.

Artikkeltags