Gå til sidens hovedinnhold

Tromsøværing får direktørjobb i Amedia

Jostein Larsen Østring blir konserndirektør for nyheter.

Jostein Larsen Østring (30) er ansatt som konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement i Amedia. Han tiltrer umiddelbart.

Østring er fra Tromsø, og har bakgrunn fra Nordlys der han var nyhetsredaktør før han gikk til jobben som utviklingsdirektør i Amedia, som han har hatt de to siste årene.

Amedia er Norges største utgiver av lokale medier, og eies av Amediastiftelsen. Konsernet eier 80 lokal- og regionaviser - blant dem Nordlys og Nettavisen.

– Det har vært stor interesse knyttet til stillingen, med mange kvalifiserte kandidater. At vi etter en grundig prosess likevel lander på at vi har funnet den best kvalifiserte i egne rekker, anser jeg som et kvalitetstegn, sier konsernsjef i Amedia, Anders Møller Opdahl i en pressemelding fra konsernet.

Han vektlegger tre dimensjoner ved Østring som særskilt viktige:

– Jostein forstår intuitivt lokaljournalistikkens viktige rolle både institusjonelt og operasjonelt. Han har en stor aksje i reisen Amedia har vært gjennom de siste årene, og har bidratt til å utvikle mediehusene i nært og fortrolig samspill med våre dyktige redaktører og journalister. I tillegg er han analytisk og strategisk tenkende, og skjønner hva som skal til for at Amedia og mediehusene skal utvikle seg til å bli enda viktigere både i lokal, regional og nasjonal kontekst, fremhever Opdahl.

Østring har de siste årene vært utviklingsdirektør i Amedia, og før det stått sentralt i å bygge opp og lede konsernets miljø for innholdsutvikling. Han kom til Amedia fra Nordlys, hvor han har jobbet som reporter, vaktsjef og nyhetsredaktør.

Selv er Østring stolt og offensiv når han nå blir en del av Amedias øverste ledelse:

– Våre aviser bidrar hver dag, i stort og i smått, til å gjøre samfunnet bedre. Lokalavisene er hjørnesteiner i det norske lokaldemokratiet, og hver og en av dem har hatt en flott utvikling og styrket posisjonen sin de siste årene. Det samme gjelder Nettavisen, som har bygget opp en stadig sterkere nasjonal posisjon. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette på denne reisen, sier Østring.


Kommentarer til denne saken