Falun: Håvard Klemetsens kjempehopp gir de norske kombinertgutta troen på at de kan utfordre Tyskland om VM-gullet i lagkonkurransen søndag.

Klemetsen var siste hopper og slo til med 101 meter. Det var konkurransens lengste hopp. Nordmennene er nummer fem etter hoppdelen og går ut 28 sekunder bak ledende Tyskland.

– Vi er på skuddhold. 28 sekunder er bra, og det er omtrent det samme som det var i OL. Nå har vi i utgangspunktet et enda bedre langrennslag hvis du ser på de siste resultatene. Jeg tror det kan bli veldig bra, og jeg gleder meg. Vi skal bli harde å slå, men det er mange om beinet. Tyskland er hardeste utfordrer, sa Klemetsen.

I OL i Sotsji i fjor ble det norsk gull etter at Jørgen Graabak var best i spurten. Da gikk Norge ut 25 sekunder bak Tyskland.

Revansjelystne

VMs åpningsrenn endte uten norske medaljer. I lagkonkurransen håper Klemetsen og co. på å slå tilbake.

– Det er en sulten og offensiv gjeng. Vi er i angrepsposisjon, sa 36-åringen.

De andre norske løperne leverte også godkjent hopping. Graabak var Norges førstemann og landet på 90,5 meter. Han er revansjelysten etter fredagens skuffende renn.

– Det har gått en liten f… i meg etter fredag. Det var surt at vi ikke klarte å være med der. Vi er bedre enn vi viste fredag, spesielt i langrennsløypa.

Nervøs

Mikko Kokslien ble vraket til det første rennet, men fikk sjansen i lagkonkurransen. Han landet på 91 meter.

– Jeg var usannsynlig nervøs i dag. Jeg var veldig glad og lettet da jeg landet og hadde fått til et så bra hopp, sa han.

Magnus Moan hoppet også 91 meter. Han ser fram til langrennet.

– Jeg er i kjempeform og gleder meg til å få vist hva jeg kan, sa Moan.

Østerrike på fjerdeplass starter likt som Norge. Japan endte som nummer to i hoppbakken, mens også Frankrike går ut foran Norge.

Langrennsdelen starter klokken 16.00. (ANB-NTB)