Falun: Norge gikk inn til sølv i den kombinerte lagkonkurransen i ski-VM. Ankermann Jørgen Graabak klarte aldri å hente inn Tyskland på siste etappe.

Norge gikk ut som femte lag etter hoppdelen, men med kun 28 sekunder opp til Tyskland. Dermed var det et norsk lag med klare gullambisjoner som gikk ut på langrennsdelen.

Der ble Tyskland for sterke. Jørgen Graabak var på skuddhold da han vekslet ut på siste etappe, kun 6,7 sekunder bak den ferske verdensmesteren Johannes Rydzek. Men Graabak klarte aldri å hente inn Rydzek.

I stedet økte avstanden jevnt og trutt, slik at tyskernes ankermann triumferende kunne gå først over målstreken, 23,1 sekund foran Norge.

Skuffelse

Graabak ble presset av Frankrikes Jason Lamy Chappuis, men klarte å holde unna. Dermed ble det sølv for Graabak, Magnus Moan, Håvard Klemetsen og Mikko Kokslien.

Etter løpet klarte ikke det norske laget helt å glede seg over at det endte med medaljeplass.

– Det er litt kjedelig, for vi ønsket oss jo gull. Men i dag er Tyskland bedre enn oss, så det er det lite å gjøre med, sa Mikko Kokslien til NRK.

– Vi var litt «på hæla» før langrennet, og var akkurat ikke sterke nok i sporet. Så da ender det med sølv, oppsummerte Håvard Klemetsen.

Trøstet ankermannen

Ankermann Graabak var tydelig skuffet da han gikk over målstreken. Han hadde nok drømt om en reprise fra OL i Sotsji sist vinter, da han gikk Norge inn til gull.

– Jeg har vært i Jørgens sko mange ganger. Dette vokser han garantert på. Store idrettsutøvere må gjennom noen bølgedaler for å bli bedre. Rydzek gikk bra i dag, så det var tungt å slå ham, var Magnus Moans trøst til lagkameraten.

Magnus Moan var første norske utøver i sporet. Han gikk Norge opp til 2.-plass, og vekslet 4,4 sekunder bak Tyskland. Det forspranget økte tyskerne mot Norges beste i hoppbakken, Håvard Klemetsen, på annen etappe. Mikko Kokslien gikk forspranget ned på sin etappe, men det var ikke nok for det norske laget. (NTB)