Johann André Forfang (19) fra Tromsø har satt utfor i sin senior-VM-debut i normalbakken i Falun.

Tromsøgutten lyktes langt bedre enn i kvalifiseringen fredag kveld, men han landet allerede på 88,5 meter.

Feil på hoppdressen

Med start nummer 30 holdt det foreløpig til en sjetteplass, noe som ville holdt til en plass i finaleomgangen.

Men så kom meldingen ifølge NRK om at Forfang er diskvalifisert på grunn av en feil på hoppdressen.

– Det er synd, men det er ingen unnskyldning for det. Det burde ha blitt fikset før han satte utfor, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen på kanalens sending.

– Det er selvfølgelig kjempetrist for Johann og de som jobber døgnet rundt for at alt skal være på stell, men jeg er sikker på at han vil komme knallhardt tilbake, uttalte hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Det var synd med Forfang og dressen. Den var grei da vi tilpasset den i går, sa landslagstrener Alexander Stöckl til samme kanal.

Forfang selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men leverte lørdag kveld følgende syrlig ironiske melding på Twitter:

– Setter stor pris på at så mange her på sosiale medier kan fortelle meg hvordan hoppdressen skal være.

Meldingen var etterfulgt av et applaus-tegn og en tommel opp.

Har skjedd før

Å ha kommet med først i troppen, så på det norske laget til første konkurranse, deretter i rennet – alt i VM-debuten som 19-åring – er uansett en sterk prestasjon.

Diskvalifiseringen blir selvfølgelig en stor nedtur for 19-åringen, selv om han neppe ville kjempet om en topplassering lørdag.

Det kan by seg nye sjanser i storbakken og lagkonkurransen hvis Forfang gjør jobben sin godt på treningene. Der er det imidlertid hakket tøffere å komme med på det norske laget, siden de bare har fire plasser i begge de konkurransene – mot fem i normalbakken, siden Anders Bardal har friplass der som regjerende verdensmester.

Forfang opplevde et liknende problem med hoppdressen på Lillehammer tidlig i sesongen, der han også ble disket.

Saken oppdateres.