Finnmarkingen Håvard Klemetsen leverte en god innsats i langrennssporet i den individuelle kombinertkonkurransen i VM i Falun fredag, og kom i mål til en femteplass – etter å ha startet som nummer seks etter hopprennet.

Etter konkurransen, der den Tromsø-bosatte utøveren var med i medaljekampen helt inn mot oppløpet, sa han seg godt fornøyd med egen innsats.

– Kjører ut med scooter for å pynte

Det var imidlertid ikke alt han var like fornøyd med.

– Dette er det verste føret jeg kan ha. Jeg er ikke spesielt bra når det er så løst, og du gutta jeg går med er ti kilo lettere enn meg. Jeg synes jeg leverer et godt skirenn, og er bare noen få sekunder unna en medalje – og det er selvfølgelig surt. All ære til smørerne som gjør en kanonjobb, jeg hadde kjempeski. All ære til meg selv, som tar meg sammen etter at jeg var litt misfornøyd i bakken og jeg gjør en god innsats i sporet, sa Klemetsen til NRK etter konkurransen, før han fortsatte:

– Jeg må få lov å gi et lite stikk til arrangørene her. De løypene her – jeg har ikke sett maken til løsere føre. Vi er i VM, og at de ikke klarer å lage bedre enn dette, det synes jeg er en fiasko, rett og slett.

– De kjører ut med scooter et kvarter før start for å pynte litt opp, for det ser litt mykt ut, og tror det skal fungere, sa Klemetsen til NRK.

– «Badeland»

Jørgen Graabak, som hadde en tung dag i sporet, kalte forholdene for «badeland».

Marco Zarucchi, assisterende rennleder for kombinert under VM, sier til NRK at de vurderte å salte løypene for å gjøre dem bedre, men at dette kunne gjort løypene verre i resten av mesterskapet. Han mener det var en riktig avgjørelse ikke å gjøre noe med løypa fredag.

– Vi bestemte oss for ikke å gjøre noe mer med løypa. Det var også en avtale med langrennsarrangørene at vi ikke skulle gjøre noe mer, sier Zarucchi til NRK.