Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø-politiker vil innføre dødsstraff for pedofile

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi bør se til Indonesia, sier Elena Rushfeldt (H).

Kommunestyrerepresentant for Høyre i Tromsø, Elena Rushfeldt, mener dødsstraff bør innføres i grove overgrepssaker mot barn. Det skriver iTromsø.

Overfor avisen sier Høyre-politikeren at opprullingen av den omfattende Dark Room-saken fra Vestlandet har vekket sterke følelser. Hun understreker at hun først og fremst uttaler seg som tobarnsmor.

Rushfeldt mener dødsstraff kan være et nødvendig onde, og viser overfor iTromsø til Indonesia som et eksempel på et land som har innført dødsstraff for pedofile - et land vi i Norge bør se til for inspirasjon.

– De som overgriper seg på barn er ikke mennesker. Hvis noen tar livet til et barn eller ødelegger livet til barnet, fraskriver de seg retten til å kalle seg mennesker. Da tror jeg dødsstraff kan ha en avskrekkende effekt, sier hun.

Totalt 51 personer er involvert i Dark Room-saken, som omtales som en av Norges historiens største overgrepssaker. Politiethar avdekket en rekke grove overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder.

I Tromsø har man mottatt fire saker fra Vest politidistrikt.

I en epost tar gruppeleder for Høyre i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, avstand fra Rushfeldts uttalelser.

«Uttalelsene Elena Rushfeldt har kommet med i dag er ikke i samsvar med Høyres politikk og grunnverdier. Tromsø Høyre ønsker ikke å innføre dødsstraff i Norge og dette er heller ikke vedtatt politikk i Høyre», skriver Tromsø Høyre-lederen.

«Retten til liv er grunnleggende og det innbærer at staten ved dom ikke kan frata et menneske livet. Uttalelsene Elena Rushfeldt har kommet med må hun stå for selv som enkeltperson, og ikke som Høyre-politiker», heter det videre i eposten.

LES OGSÅ: Mann fra Vest-Finnmark pågrepet i «Operasjon Dark Room»

Les også

Tromsø-politiet om Dark Room: - Vi fikk oversendt saker fra Bergen i vår

 

Kommentarer til denne saken