Denne veien blir stengt fra og med i morgen til i slutten av oktober

Solstrandvegen er mye brukt av mosjonister. Den ligger parallelt med Europavei E8.

Solstrandvegen er mye brukt av mosjonister. Den ligger parallelt med Europavei E8.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Veien er mye brukt av mosjonister

DEL

Det er på grunn av omfattende gravearbeid at Solstrandvegen fra nr. 430 til 527 på fastlandet blir stengt fra 27. juni til og med 21. oktober.

– Det skal blant annet legges ny vann – og avløpsledning, overvannsledning, kummer, elkabel og gatelys. Bussrutene legges om i denne perioden, melder kommunen på sine hjemmesider.

Det opplyses om at det vil bli graving i hele veibanen, og at det kan bli vanskelig å kjøre til eiendom. Kommunen skal gjøre så godt de kan for å legge til rette for dem som bor i området, men det kan bli vanskelig også å gå og sykle langs veien.

Vil ikke sykle langs hovedveien

Solstrandvegen brukes flittig av mosjonister i Tromsø, og Monica Ramsvik fra Tromsø sykkelklubb synes det er domt at veien skal være stengt i flere måneder.

– Jeg har et lite håp om at en liten del av veien er åpen slik at det er mulig å sykle der, men jeg tviler på det. En konsekvens blir at flere syklister må bruke hovedveien istedenfor, forteller hun.

Da må både bilister og syklister ta hensyn.

– Det er en god del unge syklister som bruker Solstrandvegen, blant annet fordi den er så lite trafikkert. Det er mye skumlere å sykle langs hovedveien.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken