- Dette hører du ikke så ofte i Tromsø, så følg nøye med!

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet med advarsel til tromsøværingene.

DEL

På grunn av det tørre været den siste måneden har Tromsø kommune og Brannvesenet sett seg nødt til å gå ut med nok en advarsel om skogbrannfare.

På kommunens Facebook-side deler de følgende melding med innbyggerne:

"Brannsjefen forteller at vi har god beredskap for en skogbrann med blant annet skogbrann-helikopter, men han vil helst slippe å bruke det. Reglene for de neste dagene er derfor som følger:

  • Bål, engangsgriller, bålpanner eller andre former for åpen ild i skog og utmark er forbudt! Det generelle bålforbudet gjelder som vanlig fra 15. april til 15. september, og nå som det er så tørt er det ekstra viktig at dette overholdes!
  • Vil du grille likevel? Gjør det på de godkjente bål- og grillplassene, for eksempel på fellesgrillene i Telegrafbukta.
  • Vær sikker på at du slokker grillen ordentlig - ikke spar på vannet! Skal du bruke engangsgrill? Dynk den ordentlig i vann, og kast grillen i grillcontainer, IKKE i en avfallsbeholder! En engangsgrill kan inneholde glør og varme i opptil 24 timer etter bruk, noe som passer dårlig med plast, papir og annet søppel."

Kommunen avslutter innlegget med glimt i øyet: Har du skikkelig lyst på grillmat likevel? Brannsjefen sjøl forteller at pølser stekt i stekepanne er nesten like godt! Er du uenig? Bruk elektrisk grill!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken