Fikk du med deg Lionel Messis herjing med Bayern München onsdag, der den lille argentineren scoret to og serverte det siste målet i Barcelonas 3-0-seier i semifinalen i Champions League?

Mange gjorde det, og mange betalte for det.

Viasat hadde lagt kampen på sin betalkanal Viasat Fotball, og for enkeltbillett til å se kampen på nett på Viaplay kostet det 179 kroner.

– Dyrt å vise offentlig

Det mange da velger å gjøre, er å ta turen til et utested for å få servert kampen der.

På Victoria Fun Pub i Tromsø var det flere Nordlys har snakket med som snudde i døra, etter som utestedet tok 100 kroner i inngangspenger da de viste kampen.

– Jo, det stemmer, det, bekrefter daglig leder Brian Rundhaug overfor Nordlys.

Han presiserer at dette ikke er vanlig prosedyre.

– Men på større kamper har vi noen ganger brukt å gjøre det sånn. Det er i hovedsak fordi det faktisk er ganske dyrt å vise kamper offentlig. Det er veldig mye dyrere enn å ha et abonnement hjemme. Det mannen i gata betaler kan du gange med ti for oss som har offentlig visning. Premier League koster for eksempel 10.000 kroner i måneden, sier Rundhaug.

Kan skje på CL-finalen

At man støter på cover charge for TV-sendte idrettsbegivenheter i fremtiden regner han også med.

– Det er ikke vanlig at vi gjør det, men nå tettes det blant annet til i Champions League. Det er ikke gitt at vi kommer til å gjøre det på en Champions League-finale, men det kan være, sier Brian Rundhaug, og legger til:

– Det er egentlig ikke så annerledes fra det å ha cover charge på en fredags- eller lørdagskveld.

– Får dere noen reaksjoner på dette fra folk når de forventer å komme gratis inn?

– Ja, det er enkelte som snur i døra, men de aller fleste tenker at det ikke er noe problem. Det er kanskje litt kynisme i det, men det er jo business.

– Kommer aldri til å gjøre det

Daglig leder Yngve Ness ved sportspuben O'Learys i Tromsø sentrum sier han ikke har noen kjennskap til at Victoria Fun Pub krevde inngangspenger for Barcelona-Bayern München. Hos dem kostet det ikke noe å komme inn.

– Vi hadde stinn brakke i tre etasjer, og noe sånt kommer vi aldri til å gjøre. Jeg har aldri hørt om det, en gang. Det blir litt feil å likestille det med for eksempel livemusikk, sier Ness.

Fun Pubs daglige leder kontrer og mener det bare er et fåtall plasser på O'Learys der det ikke er spiseplikt, men det avfeier Ness.

– Vi har ikke spiseplikt, men vi ber folk om å bestille bord. På de største kampene kan det være fullbooket flere dager i forveien – men selv om man har bestilt bord, tvinger vi ikke noen til å spise, selv om vi har vårt konsept der vi også serverer mat, sier Yngve Ness.