Gå til sidens hovedinnhold

Flytter etter et helt liv i Tromsø – keeperjakten er i gang

Artikkelen er over 3 år gammel

THK-treneren er allerede i gang med å se etter en erstatter.

Hege Henrikø Eriksen (23) har levd et helt liv i Tromsø-håndballen, med Bravo i oppveksten og som keeper for Tromsø Håndballklubb i 2. divisjon sist sesong etter at THK og Bravo gikk inn på et samarbeid.

Nå er det over. Hun har gitt klubben beskjed om at hun gir seg og ikke blir med kommende sesong.

– Ja, det har jeg gjort. Jeg bestemte meg nå i mai, og det er bedre å si fra nå enn å komme med det i august. Jeg er ferdig med å studere nå, og med den utdanningen jeg har er det vanskelig å få seg jobb i Tromsø, forteller Henrikø Eriksen, som er utdannet radiograf.

– Jeg ser meg nødt til å flytte til en annen by, siden det er et veldig snevert jobbmarked for det i Tromsø. Det er det som er planen min nå, sier 23-åringen.

Vil fortsatt satse

Målvakten ser i første omgang for seg Oslo, Bergen eller Trondheim som mulige destinasjoner, avhengig av hvor det kan være mulig å få seg jobb.

– Noen ganger må man ta de valgene, og det føltes egentlig naturlig nå med nye utfordringer. Jeg har bodd her i Tromsø hele livet, sier Henrikø Eriksen.

Håpet er å kunne få en dagstilling, og samtidig finne en ny klubb på et greit nivå der hun kan fortsette som håndballkeeper.

– Jeg har et ønske om å fortsette med å satse, og å kunne bli en god målvakt, understreker hun.

Hun forteller også at hun har stor tro på det trener Eirik Engelsen har satt i gang som THK-trener.

– Det prosjektet tror jeg kan bli veldig bra.

Les også

Kombinerer knallhardt studium med tøff satsing: – Noen dager er hardere enn andre

 

Fortsetter som trener

Avgjørelsen til Hege Henrikø Eriksen betyr at THK må ut på keeperjakt.

– Vi må ha på plass en ny målvakt, ja. Den jobben har vi allerede begynt med, sier Eirik Engelsen, som er nødt til å lete bredt.

– Det er dessverre veldig få målvakter i Nord-Norge som holder 2.divisjonsnivå, og det kompliserer ting litt – men vi skal få dette på plass til sesongstart, sier han.

Engelsen fortsetter for øvrig etter alt å dømme som hovedtrener for THKs damelag, etter at Goran Kovacic ble løst fra avtalen med klubben i mars.

Det er ventet en endelig bekreftelse på dette i løpet av ikke altfor lang tid.

Les også

Advarer om skremmende utvikling blant unge jenter: – Det er alarmerende

 

 

Kommentarer til denne saken