Prinsesse Ingrid Alexandra skal døpe forskningsskip i Tromsø

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prinsesse Ingrid Alexandra blir gudmor for det nye forskningsskipet «Kronprins Haakon».

DEL

Dåpen skjer den lørdag 17. november utenfor Scandic Ishavshotellet i sentrum av Tromsø, og vil bli direktesendt på NRK2.

Kronprins Haakon taler og H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra døper skipet. I tillegg kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen og fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Det melder Framsenteret på sine nettsider.

Forsinket

«Kronprins Haakon» eies av Norsk Polarinstitutt, driftes av Havforskningsinstituttet og UiT Norges arktiske universitet blir største bruker.

Dåpen skulle egentlig foregått i mars, men på grunn av forsinkelser ble den utsatt til lørdag 17. november.

Avansert

«Kronprins Haakon» blir et av verdens mest avanserte forskningsfartøy. Fartøyet har isbryterklasse og skal dekke både eksisterende og nye behov for tilstedeværelse, overvåkning og datainnsamling i islagte og åpne farvann til alle årstider.

Skipet er bygget av det italienske verftet Fincantieri og ble sjøsatt i Italia i februar i fjor. Skipet har en bruttotonnasje på cirka 9000 tonn, en lengde på 100 meter og en bredde på 21 meter.

Prislappen for den flytende herligheten er på hele 1,4 milliarder kroner, og den blir ikke spesielt billig i drift. Kostnadene med å drifte skipet er anslått til 250.000 kroner per døgn. I tillegg til en besetning på 17 personer vil skipet ha plass til 35 forskere samtidig.

Artikkeltags