UEFA Futsal Cup kommer til Tromsø i august

KAMPKLAR: Sjarmtrollan IL spiller hver kamp for å vinne, og vil lage et godt arrangement for gjestene i august.

KAMPKLAR: Sjarmtrollan IL spiller hver kamp for å vinne, og vil lage et godt arrangement for gjestene i august. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

UEFA Futsal Cup, som fra 2018 av vil hete UEFA Futsal Champions League, blir arrangert i 22. til 27. august.

DEL

Det er 17. gang UEFA arrangerer turneringen som kårer Europas beste futsallag, og i år er Tromsø valgt som en av totalt åtte vertsbyer for den innledende runden av turneringen. Det bekrefter UEFA på sine hjemmesider i dag.

- Etter at det ble klart at vi vant serie og kvalifiserte oss for europeisk futsal, hadde vi i Sjarmtrollan et ønske om å arrangere europeisk futsal i Tromsø. NFF og Troms Fotballkrets spilte på lag med oss i søknadsprosessen, og etter at kravene var kartlagt og potensielle utfordringer var svart for, bestemte vi oss å søke om arrangementet, forklarer Sjarmtrollans trener, Simen Johansen. 

Har kjøpt sportsgulv fra VM

Interessen medførte besøk fra UEFA i mai, der Sjarmtrollan med arrangementsleder Hanne Wilsgård presenterte konseptet bak søknaden, og i dag ble det offisielt klart at Tromsø og Sjarmtrollan blir vertskap for den tradisjonsrike turneringen.

 I forbindelse med besøket fra UEFA ble det kjøpt nytt underlagsdekke fra Frankrike, som er dekt i sin helhet av Tromsø Kommune. Sportdekket ble brukt i forbindelse med håndball-VM i 2016, og er med på å muliggjøre arrangementet.

Spiller hver kamp for å vinne

-Økonomisk mottar vi ett tilskudd fra UEFA for å være vertskap for gruppespillet. Dette er ment å dekke kostnadene som påløpet i forbindelse med arrangementet.

Det forteller Johansen som har noen klare mål for turneringen:

-Målsetningen for klubben er å skape et godt arrangement for våre gjester, da for både publikum og besøkende lag. Rent sportslig vet vi ennå ikke hvem vi møter, det avgjøres 6. juli. Da kan vi gjøre en nærmere vurdering for sjansene sportslig. Vi spiller hver kamp for å vinne.

TURNERINGSFORMAT UEFA FUTSAL CUP:

Turneringen er delt opp i innledende runde, hovedrunde, eliterunde og et finalesluttspill med de fire gjenstående lagene.

Hver runde spilles på samme plass over en uke. Tromsø er valgt som vertskap for den innledende runden.

I den innledende runden blir de lavest rangerte lagene delt inn i grupper, der gruppevinnerne og et fåtall andreplasser går videre til neste runde.

 Tromsøs eget futsallag Sjarmtrollan vil delta i denne runden. I neste runde, hovedrunden, kommer også de best rangerte lagene inn i turneringen.

Artikkeltags