Skal det være litt grilla rein og Dylan på nordnorsk?

Klar for stor feiring: Anette Tunheim Jakobsen, Christin Hyld, Terje Andre Nymark, Espen Nomedal, Sif Vik, Vilde Fjeldheim Wold og Johan Aarstein håper å se deg på bursdagsfesten. Foto: Tove Myhre

Klar for stor feiring: Anette Tunheim Jakobsen, Christin Hyld, Terje Andre Nymark, Espen Nomedal, Sif Vik, Vilde Fjeldheim Wold og Johan Aarstein håper å se deg på bursdagsfesten. Foto: Tove Myhre

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Sett av 11. juni. Fra klokka 16. Da skal det spilles. Da skal det grilles rein i bakgården, det blir mat i kafé Pegen, se ikke bort fra at noen skal si bevingede ord, det skal garantert vises Bittelitt-bidrag (små filmsnutter fra gamle og nye tvibitere) og bursdagskaka er det Bakehuset som har bakt.

Skummelt, fantastisk

– Det blir den siste bursdagen i dette huset. Det er litt vemodig, men mest bra, sier Vilde Fjeldheim Wold.

For i april-mai neste år er Brannstasjonen Tvibits nye adresse. 3000 kvadratmeter boltreplass – tre ganger så mye som det man har å rutte med i dag.

– Å flytte er både fantastisk og kjempeskummelt, men det viktige blir å bevare essensen av Tvibit, sier SiF Vik.

Siden Tvibit åpnet dørene for femten år siden er det gjort hundrevis av små og store kulturprosjekter i regi av ungdom og Tvibit, både i og utenfor huset. Christian Hyld har dypdykket i Tvibit-arkivet, som er svært rikholdig takket være at det har vært jobbet så mye med film.

Sjark og papirfly

Egentlig hadde de ikke tenkt å trekke fram enkeltprosjekter, men:

– Altså, dette må ikke klassifiseres som «best of», men klassikeren er papirflyklubben som inviterte en toppingeniør fra Boeing hit, han skulle lære dem aerodynamikk. Han sa ja, men de fant ikke noe tidspunkt som passa. Så var det Sjarkfestivalen som ble arrangert i Ramfjord der de bygde en scene av en gammel sjark og holdt en todagers festival. Av større saker er det hip-hop-forestillinga «Aleksander den store» med Nicolai (López) og Bjørn-Tore (Hilmarsen) – det var en spire som begynte her. Så har du selvsagt «Stup» og Filmfangst og Buktafestivalen, sier Hyld.

En av aktørene på 15-årsfesten er Johan Aastein som man vil kjenne fra bandet Hjerterå og samarbeidet med Ida Løvheim om «Dylan på nordnorsk». Det blir smakebiter fra begge prosjektene på konserten.

– Selv om jeg ikke har gått på Tvibit fra jeg var femten, så har Tvibit vært et veldig bra sted for oss til både øving og konserter, sier han.

Her er programmet:

Klokka 16:

Grilling, kake og DJ Elina Waage Michaelsen i bakgården

Konserter i Scene Bakgården:

Klokka 17: June Egerton,

Klokka 18: Håkon Johnsen

Klokka 19: Johan Aarstein

Scene Salen

Klokka 17.30: Fevriér

Klokka 18.30: Leafpile

Klokka 19.30: LÛT

Konsertslutt cirka kl. 20.

Alt er gratis!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken