Finn-Hågen Krogh overbeviste voldsomt da han omsider fikk sjansen i VM i Falun for Norge.

Han leverte tre strålende etapper under lagsprintfinalen, der han gikk på lag med Petter Northug jr.

På Kroghs siste etappe dro han ifra alle konkurrentene, og sørget for at Northugs siste runde ble en rolig økt der han på oppløpet kunne ta det helt piano og vinke til publikum.

– Sommerfugler i magen

Etter målgang vanket det også klem fra mamma Ragnhild Tangen, som vi kan se på bildet et sterkt øyeblikk.

– Nå føler jeg bare glede, sier en smørblid mor til Nordlys etter at hun, pappa Arild Krogh og broren Hans-Kristian Krogh har sett det hele fra tribuneplass.

– Det var jo kjempeartig og spennende. Jeg har gått med sommerfugler i magen i hele dag. Når man er foreldre, er man jo litt ekstra spent, sier Ragnhild Tangen til Nordlys.

Hun var særdeles fornøyd med det sønnen presterte i sprintløypa i Falun søndag.

– Jeg er meget imponert over hva han klarer å takle, det er helt rått. Det går jo også mye på det mentale. Når det er sprint, vet man aldri hva som kan skje av stavbrekk, utforkjøringer og sånne ting, sier Tangen.

– Det var en utklassing

Hun innrømmer at hun var litt usikker i og med at Finn-Hågen hadde måttet vente en stund på VM-sjansen.

– Det optimale ville vært at han også hadde gått sprinten på torsdag. Man kan få litt brakkesyke når man går en stund uten løp, sier moren på vei hjem til hotellet, før det nok blir en liten feiring i kveld.

– Det var jo en utklassing i dag, av begge to. Veldig imponerende, mener hun.

Moren til gullgutt Krogh er også ganske sikker på at det ikke går an å overse sønnen til 15-kilometeren i fri teknikk som kommer på onsdag.

– Jeg vil virkelig tro at han får sjansen der, sier Ragnhild Tangen til Nordlys.