De tok et siste farvel med sin kjære. Etter minnestunden ble de møtt med parkeringsbøter

LANGS VEIEN: Her langs veikanten i Th. Widdings vei ble det ilagt mange parkeringsgebyr onsdag under seremonien ved Linn Uteng Olsens begravelse. Bildet er tatt torsdag, da det også var en seremoni i kirken med mange besøkende.

LANGS VEIEN: Her langs veikanten i Th. Widdings vei ble det ilagt mange parkeringsgebyr onsdag under seremonien ved Linn Uteng Olsens begravelse. Bildet er tatt torsdag, da det også var en seremoni i kirken med mange besøkende. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tromsø parkering i aksjon under begravelsesseremonien for drapsoffer.

DEL

Onsdag formiddag var Ishavskatedralen i Tromsdalen fylt til randen av familie, pårørende, venner, kjente og kolleger av Linn Olsen Uteng, som ble drept for to uker siden. Svært mange kom for å ta et siste farvel, og det var en gripende minnestund for den livsglade unge kvinnen som mistet livet så altfor tidlig.

Men da seremonien var over, ble mange av de sørgende møtt med et iskaldt budskap.

Fullt overalt

Tromsø parkering hadde vært på inspeksjon utenfor kirken, og resultatet ble gule lapper og ei regning på rundt 500 kroner til en lang rekke av de besøkende.

- Jeg tenkte at dette går bare ikke an. Her hadde vi vært til stede på en minnestund etter et dødsfall som skapte veldig sterke reaksjoner. Seremonien var på en måte en lettelse, for da fikk vi mulighet til å tenke på de gode minnene. Men når man kommer ut til parkeringsbøter, kjenner man jo at man blir litt sint.

Det sier en bekjent av avdøde, som selv var passasjer i en av bilene som ble ilagt parkeringsbot. Han forteller at svært mange hadde tatt turen til kirka, og at folk måtte parkere langs veier i nabolaget siden alle de avsatte parkeringsplassene var fylt opp. Biler sto derfor parkert langs veikanten i TH. Widdings vei, og tilstøtende veier. Noen biler sto delvis oppe på fortauet, og delvis på kanten av veibanen. Trafikken skal ikke ha blitt hindret.

FULLT: Ved seremonier i Ishavskatedralen blir det fort fullt på parkeringsplassen. Også torsdag var hele plassen fullsatt.

FULLT: Ved seremonier i Ishavskatedralen blir det fort fullt på parkeringsplassen. Også torsdag var hele plassen fullsatt. Foto:

- Bruk skjønn

- Det var stappfullt overalt, og det var ikke noe annet sted å parkere. Det var likevel ikke noe problem å passere.

Nøyaktig hvor mange som fikk parkeringsbøter er usikkert, men den besøkende anslår at rundt 15-20 biler hadde fått gule lapper på frontruta.

- De mener sikkert at de gjør jobben sin, men her burde de brukt skjønn, mener han.

Han påpeker at mange av de tilstedeværende i kirken kom utenbys fra, og at det nok var mange som ikke var klar over at det var parkering forbudt. Langs veien på stedet er det heller ingen skilt som klart viser parkeringsforbud. Alternative parkeringsmuligheter er heller ikke angitt.

Dette er ikke første gang uheldige besøkende får parkeringsbøter mens de er i Ishavskatedralen. I en begravelse i 2014 skjedde det samme, men da var årsaken at bussen ikke kom forbi. Parkeringsvakten varslet også i kirken.

Trafikksikkerhet

Tromsø Parkering mener på sin side at de bare har tatt hensyn til trafikksikkerheten.

- Det er jo beklagelig at det skjer under en begravelse. Men vi fikk en henvendelse fra beboere som reagerte på at det ble parkert blant annet i innkjørsler. Vi så også parkering som gikk ut over trafikksikkerheten ettersom barn ble tvunget ut i veien fra fortauet, sier direktør i Tromsø parkering, Tore Harry Paulsen.

Han mener også det ble parkert farlig nært krysset Turistveien/Th. Widdings vei, og på fotgjengeroverganger.

- Men hvor skal besøkende til kirken parkere når det er fullt overalt?

- De må parkere lovlig, fastslår Paulsen.

Det er ikke tillatt å parkere på fortau. Det er imidlertid tillatt å parkere langs veien dersom det ikke er forbudsskilt på stedet, og området ikke inngår i en sone med parkeringsforbud. Man må også unngå veikryss og fotgjengerfelt.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken