Flere av verdens beste fjell-løpere er blant de 800 som skal løpe forbi her på lørdag. Nå inviteres det til folkefest for store og små

Veronica Mathisen fra Clarion The Edge, Inger-Helen Hjemvoll fra Clarion Aurora og Clarion Hotel With, salgsdirektør Lena Slåtto fra Nordlys, daglig leder Maria Kristiansen på Fjellheisen og daglig leder Sverre Benjaminsen fra Tromsø skyrace gleder seg til å se mylderet av folk på fjellet i Tromsø lørdag. Foto: Stian Saur

Veronica Mathisen fra Clarion The Edge, Inger-Helen Hjemvoll fra Clarion Aurora og Clarion Hotel With, salgsdirektør Lena Slåtto fra Nordlys, daglig leder Maria Kristiansen på Fjellheisen og daglig leder Sverre Benjaminsen fra Tromsø skyrace gleder seg til å se mylderet av folk på fjellet i Tromsø lørdag. Foto: Stian Saur

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tromsø skyrace er i år en del av verdencupen i Skyrunning, en konkurranseform hvor man løper både bratt, høyt og langt.

På verdensbasis og her hjemme har Skyrunning blitt svært populært, og Tromsø skyrace brukte heller ikke i år lange tiden på å selge ut alle startnumrene til den lengste distansen som går fra Clarion the Edge, via Fjellheisen, Fløya, Bønntuva, Rødryggen, over Tinden og til Hamperokken før løypa snur og de skal tilbake til målgang i Tromsø sentrum igjen.

Flere hundre personer fra hele verden kommer til Tromsø til helga for å konkurrere, og midt i dette sirkuset lager hotellkjeden Clarion, Nordlys og Fjellheisen til en fest for barna oppe på fjellheis-platået. Her oppe arrangeres Barneløpet Skyrace med start og mål like ved Fjellheisen.

Du kan lese mer om barneløpet på arrangementssiden på Facebook.

Ta gjerne turen sammen med barna

Barna kan velge mellom to løyper, den ene går opp til Steinbøhytta og den andre til Fløya.

- Det er en veldig fin tur og foreldrene kan gjerne løpe eller gå sammen med barna, sier Inger-Helen Hjemvoll fra Clarion Collection Hotel Aurora og Hotel With.

Sammen med kollega Veronica Mathisen fra Clarion The Edge, salgsdirektør Lena Slåtto fra Nordlys, daglig leder Maria Kristiansen på Fjellheisen og daglig leder Sverre Benjaminsen fra Tromsø skyrace planlegger de nå de siste detaljene før storinnrykket på lørdag.

Benjaminsen i Tromsø skyrace forteller at det arrangeres tre skyrace-distanser lørdag: Hamperokken skyrace (57 km, 4.800 høydemeter), Tromsdalstinden skyrace (32 km, 2.000 høydemeter) og Bønntuva skyrace (15 km, 800 høydemeter). Den lengste distansen starter klokken 08.00 lørdag morgen, mens løpet til Bønntuva og Tromsdalstiden har starttidspunkt klokken 11.00.

Alle løpene har trasé som fører løperne forbi Fjellheisen to ganger. Her håper arrangørene å vise verden at vi kan lage skikkelig stemning i Tromsø, og håper mange tar seg opp dit (og til andre steder langs løypa) for å heie fram løperne.

Fint å se løperne fra Fjellheisen

- Her oppe er det fint å kunne se løperne da de løper forbi både på starten av løpet og på vei tilbake til sentrum, sier Benjaminsen.

Tidligere år har det vært mange tilskuere ved Fjellheisen, men også andre steder langs traseen.

Klokken 14.00 lørdag starter Barneløpet Skyrace. Maria Kristiansen informerer om at alle barn opp til 15 år kan ta heisen opp gratis for å være med på løpet.

Løpet er ment som en flott tur hvor alle i familien kan være med å kjenne på gleden av å jobbe seg til topps.

Det er selvsagt gratis å delta, og alle deltakerne får både diplom, pølser og juice.

Både før og etter barneløpet er det mulig å heie på løperne som kommer tilbake etter å ha vært på Hamperokken, Tromsdalstinden og Bønntuva - da de svinger forbi sjekkpunkt på Fjellheisen før innspurten av løpet som har målgang utenfor Clarion The Edge i Tromsø sentrum.

Forrige gang det ble arrangert barneløp i forbindelse med Tromsø skyrace var 155 barn med på løpet. Nå er ambisjonen å sette ny deltakerrekord.

- Det er bare å utfordre naboer og venner til å bli med på en flott dag på fjellet. Det er ikke uten grunn at Tromsø skyrace har fått verdenscup-status. Det er et fantastisk flott løp, og her kan man både være med på barneløp og komme tett på de mange som er med på de lengre løpene, sier salgsdirektør Lena Slåtto i Nordlys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken