Det er fremdeles ikke så mye som en torskeyngel å se i det mye omtalte akvariet i Kystens Hus for tida. Helt siden august har det 18 meter lange akvariet vært tørrlagt etter at man oppdaget at det rett og slett ikke holdt vann.

Problemet var at fugingen ikke holdt. Det til tross for omfattende utprøving og forberedelser før akvariet ble offisielt åpnet i mars i år.

Tappet ned

- Det ble oppdaget ganske tidlig, sier daglig leder i Kystens Hus AS, Lena Pettersen.

Problemet gjaldt et begrenset område av akvariet, og først forsøkte man med ulike tiltak uten å tømme ut vannet. Men til slutt innså man at alle de 90.000 literne måtte ut. Akvariet ble tappet ned, men fortsatt tar det tid før utbedringen er gjort.

- Vi er avhengig av ekstern ekspertise, sier Pettersen, som regner med at akvariet kan være i drift igjen innen utgangen av året.

Plassert i kjelleren

- Vi skal gjøre det vi kan for at akvariet skal framstå på best mulig måte igjen. Det blir bra når det er ferdig, fastslår Pettersen.

Fisken har fått permisjon, men får ikke nyte friheten til tross for at torsk, sei, steinbit, rødspette og kveite til vanlig svømmer langs vår egen kyst.

- De er plassert i kar i kjelleren, sier Pettersen.