Sentralstøvsugeren tok plutselig fyr – måtte rømme leiligheten

STØVSUGER TOK FYR: Det oppsto kraftig røykutvikling fra en støvsuger på Tomasjord lørdag. Brannvesenet var raskt på plass og fikk luftet ut røyken fra huset.

STØVSUGER TOK FYR: Det oppsto kraftig røykutvikling fra en støvsuger på Tomasjord lørdag. Brannvesenet var raskt på plass og fikk luftet ut røyken fra huset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Leieboeren gjorde alt rett da røyken sto opp av støvsugeren. Det sier brannvesenet.

DEL

En beboer på Tomasjord opplevde lørdag kveld at sentralstøvsugeren plutselig tok fyr. Den sterke røykutviklingen gjorde at kvinnen måtte rømme leiligheten hun bodde i.

Men hun gjorde noe veldig viktig før hun kom seg ut, påpeker brannvesenet. Hun slo av støvsugeren. Det stanset røykutviklingen betydelig.

– Det har vært branntilløp i en sentralstøvsuger. Hun som var hjemme har gjort de rette tingene. Hun har slått av sentralstøvsugeren og da vil brannen avta, sier utrykningsleder Hans Petter Sørem.

– Med en gang du slår av et apparat som dette, så stopper du strømtilførselen, og da også et branntilløp.

I huset var det kun leieboeren hjemme da hendelsen oppsto. Huseieren var selv bortreist lørdag, men representanter for huseieren er nå på stedet for å vurdere en skadesanering.

Brannvesenet iverksatte raskt utlufting av huset og det er beboelig, på tross av en viss røyklukt.

Hans Petter Sørem i Tromsø brann og redning har selv ikke vært borti at en sentralstøvsuger har tatt fyr, men sier at det, i likhet med det meste andre, har en holdbarhetsdato. 

– Det er et elektrisk apparat og alle elektriske apparat har en viss levetid, sier Sørem.

Brannvesenet demonterte sentralstøvsugeren og har gitt den til politiet for videre undersøkelse.

– Det har vært branntilløp. Hun har gjort de rette tingene hun har slått av sentralstøvsugeren og da vil brannen avta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken