Eieren av Skyfitness etter ulykken: - Det er helt trygt å trene her

BLIR FESTET: Dette apparatet,der man løfter vektloddene med kabler, veltet mandag under trening. En kunde ble truffet av apparatet i velten, og brakk armen. - Vi beklager det som skjedde på det sterkeste, sier innehaver og daglig leder av Skyfitness, Mats Martinsen. Apparatet skal nå festes med bolter.

BLIR FESTET: Dette apparatet,der man løfter vektloddene med kabler, veltet mandag under trening. En kunde ble truffet av apparatet i velten, og brakk armen. - Vi beklager det som skjedde på det sterkeste, sier innehaver og daglig leder av Skyfitness, Mats Martinsen. Apparatet skal nå festes med bolter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå festes apparatet til golvet.

DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her!

- Vi beklager på det sterkeste ulykken som skjedde, sier innehaver og daglig leder av Skyfitness i Tromsø sentrum, Mats Martinsen. 

Mandag morgen veltet et treningsapparat på rundt 200 kilo inne på treningssenteret, som ligger i Skippergata.  Kunden, en mann i slutten av 20-årene, fikk deler av apparatet over seg. Troms politidistrikt er koplet inn i saken.

- Jeg har vært i kontakt med foreldrene til mannen, og fått beskjed om at det går bra med ham, men han brakk armen da han apparatet veltet, sier Martinsen, og viser vei til kjellerdelen av senteret, som er ny. For få uker siden utvidet senteret sine lokaler. I forbindelse med utvidelsen, ble et nytt apprat, et cable cross-apparat, kjøpt inn. Apparatet var ikke boltet til golvet.

- Vi testet det med vår sterkeste mann da vi kjøpte det inn. Vår konklusjon var at det ikke var nødvendig å bolte det fast til golvet. Men vi tok helt klart feil, sier Martinsen, som mandag var i kontakt med leverandøren av apparatet.

- Vi fikk opplyst at det ikke skal være nødvendig å bolte det fast. Men vi skal selvsagt feste det til golvet nå. Vi synes det er veldig leit det som skjedde, sier Martinsen.

Det aktuelle apparatet var merket med teip og tatt ut av drift da Nordlys var innom der.

LES OGSÅ: Her får kundene trene hele døgnet, hele året gjennom

Kjenner seg ikke igjen i kritikken

- Vitner til ulykken uttalte til Nordlys at de lenge har reagert på at utstyr ikke er sikret på senteret, hva sier du til det?

- Vi tar sikkerheten på alvor. Det er trygt å trene på apparatene her. De apparatene som ikke er boltet fast, er store apparater som er helt umulig å velte, sier Martinsen, og tar Nordlys med på en omvisning.

Han kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- De samme vitnene etterlyste også førstehjelpsutstyr. I hvilken grad er det tilgjengelig på senteret?

- Vi har førstehjelpsutstyr. Akkurat i dag lå det dessverre på kontoret. Det gjør det ikke til vanlig. Det var i bruk for kort tid siden, og ble ved en feil lagt igjen på kontoret, sier Martinsen.

Åpner nytt senter

Han sier det aldri tidligere har skjedd ulykker på senteret.

- Det er trist når slikt skjer. Jeg er her elleve timer hver dag, og setter HMS høyt, understreker han.

Skyfitness etablerte seg i Tromsø i fjor høst. Senere i år kommer Skyfitness til å åpne opp et nytt senter i Tromsø, på fastlandssiden.

- Vi har mange kunder og er fornøyd med den positive utviklingen, sier Martinsen.

Artikkeltags