Naboer varslet om «disco-effekt». Nå må skiltet ned fra veggen - ellers får eieren daglige bøter

LYSER: Skiltet på veggen til St. Elisabeth senteret har fått naboer til å reagere.

LYSER: Skiltet på veggen til St. Elisabeth senteret har fått naboer til å reagere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen gir kort frist.

DEL

Naboer til Elisabethsenteret i Mellomvegen i Tromsø, reagerte i høst på «Actic-skiltet» som var montert opp på veggen, snaue ti meter fra vinduene til naboene i den nyoppførte blokka i Mellomvegen 54 A og B.

En beboer i sameiet skrev i et brev til Tromsø kommune at lyset fra skiltet er sjenerende sterkt, og at leiligheten lyses kraftig opp av det blå lyset, etter mørkets frembrudd.

Naboen varslet at det vil komme klage, dersom Tromsø kommune har godkjent at skiltet skal være på veggen.

Daglig leder ved St. Elisabeth-senteret, Siv-Hege Antonsen Helsing Schrøen, sa i august til Nordlys at det er første gang hun hører at skiltene er til sjenanse.

Hun opplyste videre at Actic fikk tillatelse til å sette opp skiltene av huseier, men at hun ikke har vært inne i prosessen rundt anskaffelsen av skiltene, og derfor ikke vet om det ble sendt noen søknad til kommunen.

18. januar sendte kommunen varsel om pålegg og tvangsmulkt til Elisabeth Senteret Holding AS.

Elisabeth Senteret Holding AS pålegges å gjennomføre retting av lysende skilt med teksten ACTIC Svømmehall Treningssenter ved at skiltet slukkes og fjernes.

Frist for gjennomføring av pålegget settes til at slukking må gjøres umiddelbart etter at varsel er mottatt, senest innen tre uker.

Dersom fristen ikke overholdes, vedtas tvangsmulkt med et engangsbeløp på kroner 30.000 og løpende døgnmulkt med kroner 1.500 inntil pålegget er gjennomført, skriver Tromsø kommune i sitt brev.

Artikkeltags