Kunde fikk usikret treningsapparat over seg: - Han hadde fryktelige smerter og det var mye blod

LAVPRIS: Treningssenteret Sky Fitness åpnet i Tromsø sentrum i fjor høst. Ambulansen ble tilkalt like etter ulykken skjedde.

LAVPRIS: Treningssenteret Sky Fitness åpnet i Tromsø sentrum i fjor høst. Ambulansen ble tilkalt like etter ulykken skjedde.

Artikkelen er over 4 år gammel

Vitne: - Mye av utstyret er ikke festet til golv og vegger.

DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

- Vi har bare ventet på at noe skulle gå galt her, sier Bjarne Solbakken og Karina Karlsen.

De møter Nordlys like utenfor lavpristreningskjeden Sky Fitness i Tromsø.

Mandag morgen rundt klokka 09 ble de vitne til at en kunde ble skadet under trening.  I følge Solbakken og Karlsen fikk kunden et treningsapparat av typen cable cross over seg. Troms politidistrikt bekrefter at de er varslet om ulykken.

- Vi har lenge reagert på manglende sikring av treningsapparater i senteret, og har sagt fra flere ganger om at det mangler førstehjelpsutstyr, sier Bjarne Solbakken og Karina Karlsen.

Begge er medlemmer av lavpristreningskjeden.

- Han hadde fryktelige smerter og det var mye blod. Ambulansepersonell ble tilkalt og det var ingen tvil om at det var armbrudd, sier Solbakken, som flere ganger i etterkant av ulykken prøvde å komme i kontakt med ledelsen av Sky Fitness, uten å lykkes.

Reagerer på dårlig sikring av utstyr

Karlsen og Solbakken reagerer på manglende sikring av utstyret på senteret, som er et delvis ubemannet treningssenter.

- Flere apparater er bare slengt inn dit uten å være sikret til golv og vegger. Vi må selv legge tunge vektskiver som sikring slik at apparatene ikke skal forflytte seg, eller hjelpe hverandre med å holde apparatene i ro, sier Solbakken, som nå kommer til å melde seg ut av senteret.

- Det er greitt at det skal være billig, men det må likevel holde en viss kvalitet. Mye av utstyret er tungt, så alvorlige ulykker kan skje om det ikke tas på alvor.

Karlsen sier hun har tatt opp med ansatte at det ikke finnes førstehjelpsutstyr synlig på senteret.

- Sky Fitness er et senter som er ubemannet store deler av døgnet. Om en ulykke skjer, er man avhengig av at det finnes førstehjelpsutstyr. Det gjør det ikke. Hadde denne kunden vært alene på senteret, kunne det gått mye verre enn det gjorde, sier hun.

- Ikke dårlig sikring

Innehaver og daglig leder av Skyfitness i Tromsø sentrum, Mats Martinsen, beklager hendelsen på det sterkeste. Les hva han forklarer om hendelsen i denne artikkelen.

Han sier til Nordlys at det ikke stemmer at flere apparater ikke er festet.

- Det var ett apparat som skulle vært festet i gulv, men som ikke var det. Ellers var alt som det skulle, selv om noen ting flytter på seg når større krefter er i sving, sier Martinsen til Nordlys.

Han forteller at de ansatte sammen med politiet har gått gjennom senteret for å se faremomenter etter hendelsen mandag.

Martinsen mener det heller ikke stemmer at treningssenteret ikke har førstehjelpsutstyr lett tilgjengelig.

- Vi har førstehjelpsskrin liggende ute på senteret. Men det har hendt at dette har blitt liggende på kontoret dersom noen har vært innom å fått låne noe fra skapet, og dette skjedde dessverre i dag., sier han.

Artikkeltags