- Vi har oppdaget at noen har gjort sitt fornødne der. Det var ikke noe toalettpapir så vedkommende må ha fått kraftige bremsespor

Torsdag hadde skulpturen "Passasjer" i Tromsø fått selskap av et illrødt toalett. Nå er det flyttet. Foto: Helge Nitteberg

Torsdag hadde skulpturen "Passasjer" i Tromsø fått selskap av et illrødt toalett. Nå er det flyttet. Foto: Helge Nitteberg

Artikkelen er over 5 år gammel

Flytter illrødt toalett ved populær skulptur etter klager.

DEL

Den populære, strenge damen i Tromsø, skulpturen "Passasjer", fikk onsdag selskap av et illrødt toalett.

- Jeg synes ikke noe om dette, sier styreleder Gunn Sissel Jaklin i Tromsø Arbeiderforening.

Det er arbeiderforeningen som eier skulpturen. Den er laget av kunstner Solveyg W. Schafferer tidlig på 90-tallet, og står ved siden av busskuret på Strandveien.

- Jeg vet at folk er veldig glad i den skulpturen, de børster snø av henne om vinteren og knytter et skjerf rundt henne. Jeg synes ikke noe om at folk nå skal få se et illrødt toalett ved siden av henne, sier Jaklin.

Flyttet etter klager

Det er Tromsø kommune som eier tomta hvor skulpturen står plassert. De hadde ikke gitt tillatelse til at toalettet skulle plasseres der. Torsdag ble det flyttet etter klager.

- Vi fikk en telefon fra Tromsø kommune i dag om at de ønsket at vi flyttet toalettet bort, sier fagleder Johnny Aasheim  i rørleggerfirmaet VVS24. Det er nemlig de som står bak det røde toalettet.

- Vi har nå flyttet det inn i våre lokaler. I morgen skal vi flytte det ut til en annen plass i byen, sier han.

- Vi mente ikke å støte noen

- Vi beklager veldig om folk synes det var støtende at vi plasserte toalettet ved siden av skulpturen. Det var ikke i våres tanker og med en gang vi fikk vite det flyttet vi toalettet. Vi mente ikke å støte noen eller såre noen, sier Aasheim videre.

Toalettet er et reklamestunt fra firmaets side, hvor de ønsker at folk skal ta en selfie med toalettet. Men noen folk har gjort litt mer enn å bare ta en selfie.

Gjorde sitt fornødne

- Vi har oppdaget at noen har gjort sitt fornødne der. Det var ikke noe toalettpapir der så vedkommende må ha fått kraftige bremsespor, sier Aasheim.

- Det var jo ikke slik toalettet skulle brukes, sier han, og legger til at de må ha brutt opp lokket for å komme til. Lokket var nemlig limt igjen.

Han forklarer at de vil fylle opp toalettet med fugeskum.

- Vi har også døgnbemanning som vil kjøre innom toalettet med jevne mellomrom for å sjekke at dette ikke skjer igjen når det blir plassert ut igjen fredag, sier Aasheim.

LES OGSÅ: Maken til veitoalett har du aldri sett.

Artikkeltags