Gå til sidens hovedinnhold

– Vi vil vise at dette er idrett, ikke en gjeng med brutale gærninger

Artikkelen er over 6 år gammel

Kontroversiell sport inntar Driv i Tromsø lørdag.

Lørdag kveld arrangeres det merkestevne i kampsporten MMA (mixed martial arts) på studenthuset Drivs hovedscene i Tromsø.

Sporten er i sin opprinnelige form ikke tillatt i Norge, men det arrangeres med jevne mellomrom kamper og stevner i Norge som er tilpasset norsk regelverk. Disse arrangeres gjennom det norske MMA-forbunet, ikke Norges Idrettsforbund.

Tilpasningene av reglene medfører at man begrenser kraften i spark og slag, og under lørdagens stevne vil det ikke være tillatt å gå for knockout.

– Vil renvaske sporten

Det går likevel ganske hardt for seg i MMA, men arrangørene håper de får vist Tromsø-publikum at det er en kampsport de driver med.

– Det er så mange meninger og fordommer om MMA. Det er en kontroversiell sport, så vi tenker at det blir fint å få det opp hit.

– Vi ønsker å spre ut at dette er idrettsutøvere, ikke en gjeng med brutale gærninger. Sånn som jeg kjenner de som driver med det, er det en flott gjeng som ikke bruker det de kan utenfor buret og ringen, sier medarrangør og markedsføringsansvarlig Erika Steinholt Mortensen, som ikke er utøver selv.

– For oss er det et ønske om å renvaske sporten fra sitt dårlige rykte. Dette er ikke brutale og voldselskende mennesker. Vi ønsker også å vise at vi tar tilstrekkelig hensyn til utøvernes sikkerhet, understreker hun.

Lokale håp

Totalt skal det arrangeres tolv kamper på Driv lørdag.

Det inkluderer blant annet en kvinnekamp mellom det lokale håpet Alexandra Tenebroso og Marianne Eriksen fra Hønefoss.

Hovedkampen går mellom David Andresen fra Trondheim og TSI-utøver Robin Alexander Larsen fra Lyngen.

Sistnevnte gikk sin første MMA-kamp i Danmark i sommer.

– Første nord for Trondheim

– Dette er første gang det arrangeres et merkestevne nord for Trondheim. Vi har et voksende miljø i Tromsø, men det kommer utøvere fra hele Norge og deltar – så derfor har vi kalt stevnet "Invasjon fra sør", forteller Steinholt Mortensen.

Hun håper folk tar turen til Driv for å finne ut mer om hva MMA er.

– Vi håper det kommer 150-200 stykker, i hvert fall. Gjerne mer, sier Erika Steinholt Mortensen.

Kommentarer til denne saken