Alexandra Divina (18) fra Tromsø Kampsportklubb har tatt seg helt til finalen i junior-VM i kickboksing i Jesolo Lido i Italia.

Tromsøjenta vant fredag formiddag semifinalen mot sin ungarske motstander Szofia Schmidt i lettkontakt i 50-kilosklassen.

Dermed skal lørdagens finalekamp mot bulgarske Kristina Nikolova avgjøre om Divina reiser hjem til Tromsø med VM-gull eller VM-sølv i bagasjen.

– Alexandra hadde satt seg som mål å kunne få en tredjeplass i VM, så hun har allerede sprengt den skalaen. Dette er rimelig stort, sier trener Eirik Mortensen, som er med under mesterskapet i Italia.

Han mener den bulgarske finalemotstanderen blir av den vriene sorten, men tror ikke det er umulig å kunne ta gullet.

– Vi har gått gjennom hennes statistikk og filmet kampen hennes i dag. Hun vant EM i fjor, der Alexandra røk ut i en tidligere fase. Hun er jevnt over på første-, andre- eller tredjeplass i verdenscupen hun har stilt opp i, så hun er ikke noen «pushover» – men Alexandra har absolutt en mulighet til å ta det, mener Mortensen.

Alexandra Divina har tidligere tatt både gull og bronse i NM, i tillegg til flere topplasseringer i internasjonale stevner.

En annen deltaker fra Tromsø, også godt meritterte Lisa Danielsen (13), røk torsdag ut i kvartfinalen i grenene pointfight og lettkontakt.

– Både Lisa og Alexandra er relativt ferske utøvere, så bare det å bli tatt ut til et VM er veldig bra, understreker Eirik Mortensen.