Maria debuterte for ny 1.divisjonsklubb - fikk rødt kort etter 30 sekunder på banen

  Maria Kongsli fikk en marerittstart i sin nye 1.divisjonsklubb.

  Artikkelen er over 5 år gammel

  Maria Kongsli (23) håper fortsettelsen i 1.divisjonsklubben Flint blir mye bedre enn marerittdebuten.

  DEL

  Tromsøjenta Maria Kongsli (23) ble klar for 1.divisjonsklubben Flint Tønsberg like før overgangsvinduet stengte i norsk håndball 31. januar. Forrige helg debuterte den tidligere Bravo-, Bækkelaget- og Follo-spilleren for sin nye klubb i 26-27-nederlaget for Levanger.

  Det ble alt annet enn hva hun hadde håpet på. Etter 30 sekunder på banen fikk Kongsli direkte rødt kort.

  – Vi var i angrep, men keeperen reddet og de kontret. Utrolig nok var jeg en av de første tilbake, returløp er ikke min sterke side. Jeg presset kantspilleren, og sto i ro, men hun hoppet i meg og vi traff hverandre kne mot kne. Hun falt dramatisk, og dommerne ga meg direkte rødt kort. Jeg følte det var feil og veldig urettferdig med direkte rødt, sier Maria Kongsli til Nordlys.

  Trener Pål Oldrup Jensen er enig.

  – En klar tominutter, men ikke direkte rødt kort. Jeg hadde vondt av Maria, det var veldig strengt dømt, sier Oldrup Jensen.

  – Aldri vært så lei meg på en håndballbane før

  Kongsli legger ikke skjul på at det var en vond start.

  – Jeg har aldri vært så lei meg på en håndballbane før! Sånn sett var det bra at pappa var der, det ble litt trøst på søndagskvelden. Jeg kom inn midtvei i første omgang, og var veldig glad for at jeg fikk tillit så raskt, i og med at jeg bare hadde trent med laget i to uker. I tillegg var pappa kommet helt fra Tromsø for å se debuten på tribunen. Det ble ikke helt slik jeg hadde tenkt, nei, sier Maria Kongsli.

  I og med at disken skjedde i første omgang, soner hun ikke karantene foran helgens kamp mot TIF Viking i Bergen. Flint kjemper for å overleve i 1.divisjon, og er bare poenget over nedrykksstreken.

  – Viking er to poeng foran. Vi spiller bare viktige kamper fremover, sånn sett er jeg heldig som ikke må stå over. Det er bare å se fremover, og legge den første kampen bak meg, sier Kongsli.

  Trener Pål Oldrup Jensen, som har lang fartstid som trener på toppnivå, både i Norge og i Ungarn, tror Kongsli kan bli en viktig brikke i laget, med tanke på å berge plassen.

  – Maria gir oss skuddkraft og en god forsvarsspiller i toerposisjon, og jeg håper og tror vi vil få god nytte av henne fremover. Hun har kvaliteter, men må gjøre ting enkelt og spille på det hun er god på, sier Oldrup Jensen.

  Skal opp i eliteserien - på sikt

  Kongsli har skrevet en avtale ut sesongen, og pendler fra jobb i Oslo til trening og kamp i Tønsberg.

  – Jeg var i dialog med Flint før sesongstart, men valgte å spille i 2.divisjon med Follo på grunn av avstandene mellom Oslo og Tønsberg. Nå åpnet det seg en mulighet på ny, og jeg var sulten på å spille i 1.divisjon igjen. Jeg trengte en ny utfordring, og savnet rammene rundt kampene og trykket på trening, sier tromsøjenta.

  – Nå tar jeg toget tre-fire ganger i uka for å trene med laget, og trener ellers alene i Oslo. Det er en ordning som fungerer bra nå, så skal vi evaluere etter sesongen og snakke sammen på ny, sier Kongsli.

  Pål Oldrup Jensen har tatt Flint opp i eliteserien før. Planen er å gjøre det samme igjen.

  – Vi bygger oss opp igjen etter å ha slitt litt de siste årene, sportslig og økonomisk. Målet er at vi skal tilbake i eliteserien igjen, på sikt. Sånn sett er det viktig at vi holder oss i 1.divisjon nå, sier Pål Oldrup Jensen.

  Artikkeltags