Svette «søringer» startet drømmehelg i Tromsø med iskald dukkert i Bukta

IKKE BÆRUM-TEMPERATUR: Her hopper de svette «søringene» i det kalde havet for å kjøle seg ned.

IKKE BÆRUM-TEMPERATUR: Her hopper de svette «søringene» i det kalde havet for å kjøle seg ned. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hilde og Arne fikk en kjølig start på helgeoppholdet i Tromsø. Men det var jo også målet.

DEL

Hilde og Arne Østerholt var de heldige vinnerne av Nordlys-konkurransen om en tromsøtur for å kjøle ned to svette «søringer».

Fredag kveld ankom de flyplassen. Lite visste de at deres første tromsøopplevelse skulle bli en kald - og våt - fornøyelse

Siden Hilde har flyskrekk ville de være tidlig ute på flyplassen. Et forsinket flytog gjorde det umulig, men de rakk likevel det viktigste:

- Vi fikk spørsmålet om et lite eller stort glass vin. Det ble et stort ett, ler Arne.

VELKOMMEN: Både Arne og Hilde ble svært overrasket da de ble møtt av bunad- og koftekledde journalister på flyplassen.

VELKOMMEN: Både Arne og Hilde ble svært overrasket da de ble møtt av bunad- og koftekledde journalister på flyplassen. Foto:

De ble mottatt av to Nordlys-journalister i bunad og kofte, og selvfølgelig det norske og samiske flagget. Hilde på sin side gleder seg til å bli blid igjen, varmen sørpå gir henne en kort lunte. Selv med Tromsøs beskjedne åtte grader måtte hun gå i t-skjorte.

- Jeg er enda varm, og jeg er vanligvis en skikkelig frossenpinn, sier Hilde.

Hun ser forventningsfullt ut av flyplassvinduet. Utsikten under landing var så nydelig - vil hennes første gang nord for Nord-Trøndelag til å stå til forventningene?

Hopp i havet!

De har planene delvis klare. Førsteprioritet er å dra til Fjellheisen og nyte utsikta. Gjerne fra Fjellstua, med litt mat på bordet og vin i glassene. Rykter om grillet tørrfisk på Skarven har også versert i sør. Hilde er litt skeptisk, men åpen for det meste. Aller helst vil de komme seg ut med båt for å se seg rundt.

De har også tatt med seg badetøy, men lover først ingenting om at det skal brukes. Etter litt om og men kommer de fram til at de enda er svette «søringer», og egentlig godt kunne tenke seg et kveldsbad med én gang. Med det i tankene hopper alle i bilen, i retning Telegrafbukta.

- Jeg må hoppe uti, jeg kommer ikke til å klare å vasse, sier Arne.

Vannet holder rundt seks grader.

KVELDSBAD: Nordlys-journalisten fra Finnmark måper idet «søringene» hiver seg ut i vannet i Telegrafbukta.

KVELDSBAD: Nordlys-journalisten fra Finnmark måper idet «søringene» hiver seg ut i vannet i Telegrafbukta. Foto:

Vi kjører derfor til brygga, hvor begge «søringene» river av seg klærne, klare for sitt første tromsøbad. De nøler ikke ett sekund. Hilde går ned trappa, Arne står klar lenger opp for å stupe. De venter ikke lenge før de kaster seg (frivillig) ut i det iskalde vannet.

- Det er ingen som skal kunne ta meg på at jeg er en svak «søring», roper Arne.

Det synes. De svømmer rundt overraskende lenge, og ser faktisk ut til å nyte den avkjølende temperaturen. Hilde ler på veien opp trappa:

- Så forfriskende! Og kaldt. Men nå er jeg i alle fall avkjølt.

Enda varm

Hun rister på det våte håret, og tørker seg med en singlet. Håndduker har de ikke rukket å få fatt i. 

- Nå er det deilig. Det var så kaldt at man egentlig ikke kjente det. Det er det kaldeste vannet jeg noen gang har hoppet i, sier Hilde.

Arne, som har bursdag, mener dette var en god start på turen, og sier han ikke kunne fått en bedre gave. Det må også understrekes at han fyller 44, og ikke 45, som Hilde sa til Nordlys i går.

- Jeg sa feil! Varmen tok meg litt der, ler hun.

Til tross for at de nettopp har tatt seg en ganske kald dukkert, sier Hilde at hun enda er varm.

- Kan vi bli her i ei uke?

Turen går så videre til The Edge. Arne forteller at det han gleder seg aller mest til er å ha en hyggelig tur med kona si, som aldri har vært i Tromsø. På hotellet blir de møtt av korps og drilljenter, før de tar heisen opp til 12. etasje og suiten de skal bo i. Der blir Hilde nesten stum.

- Herregud, dette er over all forventning.

SURVIVAL KIT: Arne og Hilde fikk hver sitt «survival kit» med det viktigste for å overleve i Tromsø en helg.

SURVIVAL KIT: Arne og Hilde fikk hver sitt «survival kit» med det viktigste for å overleve i Tromsø en helg. Foto:

Suiten, med utsikt over havet og fastlandet, falt godt i smak hos paret. Å bare være der en helg virker for lite.

- Kan vi bli her ei hel uke? spør Hilde.

På rommet blir de overrakt Nordlys' eget «Tromsø survival kit», bestående av det aller viktigste for å overleve en helg i Tromsø: Mack-øl, ullsokker, hansker, luer, tørrfisk, fleecegenser, regnponcho, rett-i-koppen kakao, tørrfisk og selvfølgelig solbriller, i tilfelle midnattssol.

- Jeg føler meg som Charter-Svein, sier Arne og ler.

CHARTER-SVEIN: Arne følte seg som Charter-Svein. Hilde liker ikke øl, men skulle faktisk ta seg en i kveld - Mack, selvfølgelig.

CHARTER-SVEIN: Arne følte seg som Charter-Svein. Hilde liker ikke øl, men skulle faktisk ta seg en i kveld - Mack, selvfølgelig. Foto:

Hilde sier hun enda er litt stum, veldig glad for alt de har fått hittil. Etter en dusj for å vaske av seg sjøvannet, skal de komme seg opp til Fjellheisen for å spise middag. Videre har de ikke lagt noen planer, for de var usikre på hva som egentlig kom til å skje når de ankom Tromsø.

- Jeg tenkte vi bare skulle ta en taxi fra flyplassen og at det var det. Men neida. Sånn ble det virkelig ikke, avslutter Hilde.

SUITE: Paret ble innlosjert på suiten til The Edge.

SUITE: Paret ble innlosjert på suiten til The Edge. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken