TIL får søndag besøk av Lillestrøm på Alfheim i den tredje runden i eliteserien.

Som vanlig kjører NordlysTV og nordlys.no sending fra stadion fra klokken 17.30, med intervjuer før kamp og i pausen, studiosending underveis med oppdateringer også fra andre kamper – og intervjuer og reaksjoner rett etter kampslutt.

– Får komme ut av skapet

Kampsponsor denne søndagen er hotellet på Sommarøy, og de har lagd sitt eget lille stunt i forbindelse med kampen.

– Vi kommer med ti prosent av befolkningen på «yttersida» for å støtte opp her på søndag, forteller hotellvert Kjell Ove Hveding, som samtidig skyter inn følgende oppfordring:

– Nå har byen også med å stille!

– Det er nå de trenger det, og vi har opplevd en storm før. Det gjør rett og slett at vi har lært oss at det er litt gi og ta, og da vil vi også integrere alle. Bengt her får komme litt ut av skapet, smiler Hveding, og titter bort på hotelldirektør Bengt Holger Larsen.

Direktøren er oppvokst på Lillestrøm og dermed også LSK-supporter.

– Han skal få lov til å ta frem den drakten han har gjemt litt unna. Vi er tolerante på «yttersida», gliser Hveding.

Vil ha ti prosent av hele Tromsø

De som reiser fra Sommarøy og omliggende områder skal utstyres med hvite t-skjorter med påskriften «TIL yttersida».

– Idrettslaget har stilt opp og samlet troppene. 50 billetter var ikke noe problem å fylle opp, pluss losjen, forteller Hveding, som gjerne ser at ti prosent av hele Tromsø kommune møter opp mot LSK.

– Da er det jo fullt her. Det er det vi håper å få til, sier han.

– Tør ikke møte på jobb

Bengt Holger Larsen var modig nok til å ta på seg den gule kanaridrakten mens TILs A-lag startet sin trening torsdag, og han føler seg også sikker på seier.

– Det er jo Lillestrøm som kommer til å vinne. Sånn er det. Hvis ikke, blir jeg vel hengt ut så det holder, smiler Larsen.

Det er liten tvil om at begge lag har et ønske om tre poeng søndag. TIL står som kjent uten poeng etter 0-1 for Sarpsborg 08 og 1-3 for Viking, mens Lillestrøm gjennom to uavgjorte kamper mot Start og Aalesund har krabbet opp fra det ene minuspoenget de startet sesongen på til ett plusspoeng.

– Uavgjort er kanskje det mest sannsynlige resultatet, men jeg håper og tror. Ellers tør jeg ikke å møte på jobb på mandag, smiler Bengt Holger Larsen.