Nå blir det flere lærere på Tromsø-skolene. Sjekk hvorfor

Byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og byråden for utdanning, Brage Larsen Sollund (Ap). (Foto:

Byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og byråden for utdanning, Brage Larsen Sollund (Ap). (Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gladnyhet for skolene i Tromsø

DEL

Torsdag presenterte byråden for utdanning, Brage Larsen Sollund (Ap), og byrådsleder Kristin Røymo (Ap) det de en gladnyhet for skolene i Tromsø.

Til høsten vil det ansettes 20 nye lærere i Tromsø. Ti av lærerne kommer fra budsjettvedtaket i desember. De ti andre lærerne kommer fra et forskningsprosjekt som Tromsø kommune er tatt ut til å delta i.

Det blir en ekstra lærer per forsøksskole. Læreren skal undervise i små grupper.

– Elevene vil merke stor forskjell

Prosjektet vil være for matematikkfaget. Larsen Sollund forteller at det ikke er de som har valgt ut matematikkfaget, men at det var dét tilbudet de fikk. Han nevner likevel at om det opp til dem å velge fag, så skal man ikke se bort fra at valget hadde falt på nettopp matematikk.

– Prosjektet vil bety masse, spesielt for elevene som vil merke stor forskjell, sier Larsen Sollund.

Forskningsprosjektet skal finne ut hvordan undervisning i små grupper påvirker læringsresultatet i matematikk. Prosjektet går over fire skoleår, og skal være for første til fjerde klasse.

Et prosjekt for alle elevene

I Tromsø er det 20 skoler som tas ut, hvorav 10 er forsøksskoler og 10 er referanseskoler. Hvilke skoler som tas ut skal velges tilfeldig. Totalt er det 150 skoler på landsbasis som skal delta i dette prosjektet.

– Prosjektet er banebrytende, og vil gi oss ny og viktig informasjon om betydningen av økt lærertetthet, sier Larsen Sollund.

Alle elevene skal få være med på undervisningen i smågrupper, og det vil roteres på gruppene. Det er helt uavhengig av hvilke ferdighetsnivå elevene har på forhånd. 

Forskningsprosjektet er finansiert med statlige midler i samarbeid med Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU).

Artikkeltags