Spikrer dagsfestival i giganthall

DAGSFESTIVAL: I denne hallen på skipsverftstomta blir det dagsfestival 9. juni. Vibeke Pedersen og Stian Johansen (til høyre) får blant annet med seg Martin Hotvedt og Hallvar Agersborg i Snö.

DAGSFESTIVAL: I denne hallen på skipsverftstomta blir det dagsfestival 9. juni. Vibeke Pedersen og Stian Johansen (til høyre) får blant annet med seg Martin Hotvedt og Hallvar Agersborg i Snö. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den enorme platehallen på verftstomta skal snart rives. Men først skal den fylles med musikkfest.

DEL

- Det kommer til å bli stilig. Her er det temmelig røfft - og når man får opp en scene, kommer det til å bli vanvittig kult.

Martin Hotvedt og Hallvar Agersborg er overbevist om at omgivelsene kommer til å skape en unik ramme rundt konserten de skal ha med Snö i neste måned.

Elektropopduoen fra Tromsø får med seg fullt band på scenen som skal reises for første og eneste gang i den gigantiske platehallen på området til Tromsø skipsverft 9. juni.

Dagsfestivalen blir noe av det siste som skjer før hallen rives når etter hvert hele skipsverftet skal flyttes vekk fra de historiske traktene i sentrum.

FESTIVALHALL: Den gigantiske platehallen på verftstomta blir festivalområde, før den etter planen skal rives.

FESTIVALHALL: Den gigantiske platehallen på verftstomta blir festivalområde, før den etter planen skal rives. Foto:

Markere fortid og framtid

- Skipsverftet har en veldig lang historie her, og det er en virksomhet som betyr mye for Tromsø. Vi ønsker nå å markere både det som har vært, og det som skal komme. Ikke minst vil vi vise at Vervet skal bli en aktiv bydel, forteller salgsleder Vibeke Pedersen.

Sammen med Totalrenovering arrangerer dermed Vervet det de selv kaller for en dags «rivefest» lørdag 9. juni. Konsertprogrammet består av Daniel Kvammen og Kristian Kristensen - i tillegg til Snö.

- Vi ble kontaktet litt tidligere i år, og ble ganske forelska i tanken. Vi har laget et musikalsk innslag som skal være et slags tema for prosjektet - det er en ode til Tromsø og til minnene man får her. Man kan si det er en låt som snakker til utflyttere som har utsatt beslutningen om å komme hjem, sier Hallvar Agersborg.

Lang historie

I snart 170 år har båtbyggere og skipsreparatører drevet sin virksomhet rett ved Skansen i Tromsø. Med årene har det blitt trangere rundt industrien. På starten av 1960-tallet kom Tromsøbrua på plass, og også nye boliger er bygget så nært det lot seg gjøre. Nå er det nettopp boligene som tar over når verftsområdet skal utvikles til Tromsøs nye boligbydel.

LANG HISTORIE: Tromsø mekaniske - eller Tromsø skipsverft - har hatt virksomhet i sentrum siden 1848. Nå blir området Tromsøs nye sentrumsbydel.

LANG HISTORIE: Tromsø mekaniske - eller Tromsø skipsverft - har hatt virksomhet i sentrum siden 1848. Nå blir området Tromsøs nye sentrumsbydel. Foto:

Omdanningen starter for alvor når båtfolket pakker sammen og flytter virksomheten til den nye verftstomta på Skattøra. Etter så mange års stolt industrihistorie er det en begivenhet man altså ikke kan la gå ubemerket hen. 

- Kult og nytt prosjekt

Ved å lage dagsfestival i platehallen slår Vervet og Totalrenovering skikkelig på stortromma. I utgangspunktet har hallen en kapasitet på 1200 publikummere.

- Vi legger ut 500 billetter i første omgang, så får vi se, sier Pedersen.

Billettprisen er også overkommelig. For en hundrings håper arrangørene at også ungdommen sjekker ut rivefesten. Det er gjengen bak Rakettnatt som har fått oppdraget med å rigge til musikkfest i hallen.

- Det er et kult og nytt prosjekt, så vi heiv oss rundt og vil bidra så godt vi kan. Så har vi også en del erfarne frilansere som gjerne vil ha dette som ekstra trening før Rakettnatt, sier Stian Johansen.

Bevarer industripreg

Hele virksomheten til skipsverftet skal være avviklet og flyttet innen årets utgang. Flyttingen skjer i tre faser, og prosessen er allerede i gang. Til rivefesten skal platehallen tømmes for det meste av innhold, men noe blir bevart.

- Vi skal ta vare på og bruke elementer som står igjen for å bevare det industrielle inntrykket. Så får vi også inn en del andre elementer fra samarbeidspartnere som Graff, Bryggeri 13 og andre, sier Johansen.

Billettene til arrangementet er allerede lagt ut for salg. Vervet Rivefest har også en egen side på Facebook.

Artikkeltags