Vurderer å søke om EM på Blåtind i 2018

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

18. april arrangerte Laksvatn Skiskytterlag (LSSL) randoneeløpet Blåtind Arctic Race for 8. gang. Eirik Haugsnes gikk av med seieren.

- Jeg er kjempefornøyd med å vinne. Løypa var tung, og været var ikke helt på vår side, men arrangørene har gjort en kjempejobb med merking og tilrettelegging. Utrolig godt å sitte igjen som vinner etter et slikt løp, forteller Haugsnes til Nordlys.

Store planer

Etter å ha hatt verdenscupstatus de tre siste årene bestemte de seg for å arrangere en lokal cup denne sesongen.

- Grunnen til at vi arrangerer en lokal cup nå er rett og slett for å få det litt roligere enn det har vært tidligere. Å arrangere World Cup er krevende, og det blir en stor belastning på gruppa. Derfor bestemte vi oss for å ha et «hvileår», hvor vi får samlet litt krefter og overskudd, sier rennleder Jøran Heimdal.

Selv om årets utgave av Blåtind Arctic Race er mindre enn de foregående, planlegger arrangementskomiteen store ting.

- Planen var egentlig å søke om å få arrangere EM 2016 i randonee, men det ble for kort tid til å planlegge. Derfor vurderer vi å søke på EM 2018, men det er flere ting som må på plass da. Vi regner med å få tatt en avgjørelse i løpet av det kommende halvåret, forteller Heimdal håpefullt.

Krevende

Heimdal legger ikke skjul på at det både er krevende, og givende, å arrangere et renn som Blåtind Arctic Race.

 - Selv om rennet ikke er like stort i år som tidligere, er det fortsatt krevende å arrangere. Vi har ei lita gruppe som arrangerer, og vi skulle gjerne hatt en hovedsponsor i ryggen. Nå har både Tromsø og Balsfjord kommune bidratt mye, og i tillegg har vi fått RDA- og RUP-midler, men om vi skal være kapabel til å arrangere for eksempel EM må vi ha flere støttespillere, sier Heimdal.

 - Vi opplever at interessen er stor, og deltagere som har vært med tidligere har kommet med utelukkende gode tilbakemeldinger. Flere deltagere har nærmest forelsket seg i Blåtind-fjellet, og spesielt kombinasjonen mellom gode løyper, samtidig som de er utfordrende og krevende, settes pris på. Løypa er nesten 2000 høydemeter, og har en nedkjøring på nesten 45 graders helning på det bratteste, forteller Heimdal.

Selv om sponsorene er få, klarer LSSL å levere gode gevinster til vinnerne av konkurransen. Over 6.000 kr. i rene pengepremier deles ut til vinnerne, i tillegg til at premier loddes ut på startnumre.

 - Med dagens tilskuertall premieres nok over 50 prosent av deltagerne. Premiene skaffes gjennom annonsesalg og gavepremier. Vi skulle selvsagt ønske at vi hadde mer å dele ut, men slik situasjonen er nå føler vi at det likevel er greit.

Deler synspunkter

Tidligere leder for Blåtind Arctic Race, Bjørg Nysæther, er fortsatt en viktig støttespiller, og bidrar som en sparringspartner når det er behov. Hun deler Heimdals synspunkter, og ønsker at flere støttespillere og sponsorer kommer inn i bildet

- Målet er å kjøre disse rennene framover mot et eventuelt EM. Gruppa har jobbet jevnt og trutt, og det er spennende å se hvor de kan ende opp. Dugnadsgjengen har jobbet godt mot denne konkurransen, og kommunene har bidratt, men det er fortsatt litt stor belastning på få personer, som i tillegg til å arrangere Blåtind Arcitc Race har vanlige jobber vedsiden av, sier Nystæther.     

Vi håper på å få støttespillere i ryggen som kan se nytten og ringvirkningene av å være med på dette. Det er tegn på at folk begynner å få øynene opp for randonee og Blåtind Arctic Race, men ting tar tid. Vi er tålmodige, og jobber godt, mot et eventuelt EM, avslutter Nysæther til Nordlys.

Artikkeltags