Vekst i utenlandske reiser til og fra Tromsø lufthavn. Nedgang i innenlandsreiser

NY DIREKTERUTE: I 2018 hadde Tromø lufthavn Langnes totalt en passasjerøkning på 4,4 prosent i forhold til året før. Lufhansa startet opp første direkterute til og fra München i desember i fjor.

NY DIREKTERUTE: I 2018 hadde Tromø lufthavn Langnes totalt en passasjerøkning på 4,4 prosent i forhold til året før. Lufhansa startet opp første direkterute til og fra München i desember i fjor. Foto:

I fjor var det også nedgang antall kommersielle flyreiser, opplyser Tromsø lufthavn Langnes.

DEL

Trafikktallene til og fra Tromsø lufthavn Langnes for 2018 er klare.

2018 som helhet viser en økning i antall passasjerer på 4,4 prosent. Av dette utgjør innenlandstrafikk 1,8 prosent og utland 45,3 prosent. Sammenlagt reiste 2.267.907 passasjerer til og fra Tromsø lufthavn i fjor,  melder flyplassen i en pressemelding.

190.747 av disse reiste med direktefly til og fra utlandet, mens drøyt to millioner reiste innenlands.

Nedgang i kommersielle flyreiser

På Tromsø lufthavn gikk antall kommersielle flybevegelser samtidig ned med 5,3 prosent dette året. Mona Ringstad, kommersiell sjef på flyplassen, forklarer at de med én «flybevegelse» mener hver gang et fly lander eller tar av fra flyplassen.

Det har vært en økning i flybevegelser direkte fra utland med drøyt 26 prosent. Flybevegelser på innland er redusert med 6,4 prosent, fra 36.630 i 2017 til 34.281 i fjor.

Reduksjonen i innenlandsflygninger kan bety at denne flytrafikken har blitt med miljøvennlig, med fullere fly.

– Vekst i antall passasjerer samtidig med reduksjon i antall flybevegelser viser at flyselskapene gjør en bedre jobb med å utnytte kapasiteten sin, med blant annet fullere fly eller større fly med plass til flere passasjerer per flyging, skriver Ringstad i pressemeldinga.

Økning i desember

I desember reiste 182.203 passasjerer til og fra flyplassen, en økning på 5,5 prosent sammenlignet med desember året før. Av disse reiste 24.904 passasjerer direkte til/fra destinasjoner i utlandet, dette utgjør en økning på 50,7 prosent. Innenlandstrafikken økte med 0,7 prosent i desember, melder flyplassen.

Økninga i antall utenlandspassasjerer i desember i fjor var mindre enn i 2016. Da var samme tall på 59 prosent. Det kan også se ut til at veksten i innenlandsreiser i desembermåned har flatet litt ut. For mens det nesten ikke var vekst i innenlandstrafikken i desember i fjor sammenlignet med året før, var veksten i desember 2016 på 6,6 prosent.

Artikkeltags