Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du få kjøpt en skole

Artikkelen er over 5 år gammel

To nedlagte skoler søker nye eiere.

Her har flere generasjoner barn tilbrakt sine første skoleår. Nå er det slutt, og Tromsø kommune har ikke lenger behov for de gamle skolebygningene.

Derfor vil byrådet nå legge ut to nedlagte skoler for salg. Den ene er Skogvik skole på Rebbenesøya.

Se video fra vårt besøk på Skogvik skole i år i vinduet over.

LES OGSÅ: De tre søsknene har en litt annen hverdag enn andre skoleelever (Nordlys pluss)

Ikke lønnsomt

Skolen ble lagt ned i sommer etter skoleårets slutt. Elevene fra Tromsø kommunes del av Rebbenesøya, skulle sikres et skoletilbud på Hansnes.

Les også: Vil legge ned skole og flytte elever i Tromsø

Det er kommunens byggforvaltning som foreslår salg både av skolebygget, lærerbolig med to leiligheter og et tilhørende vannverk. Det vises til at det er vanskelig å få til lønnsomt utleie. Lokalbefolkningen anses heller ikke å ha behov for skolen som samlingssted ettersom det finnes ungdomshus i Engvika.

Både skolebygget og lærerboligen skal være i grei teknisk stand. Både det lokale fiskebruket og reindriftsinteresser har forhørt seg om leie eller mulig kjøp av lærerboligen og skolen.

Framtidig skoledrift

Selv om skolen ble nedlagt tidligere i år, er det ikke utelukket at skoledriften på øya kan gjenopptas i framtida. Kommunestyret har vedtatt at skoletilbudet skal vurderes på nytt skoleåret 2018/19. Skogvik skole blir likevel solgt.

"Dersom det igjen blir aktuelt å etablere et skoletilbud på Rebbenesøya, vil det kunne skje ved at Tromsø kommune selv fører opp et egnet bygg. Alternativt kan man se for seg at man inngår en leieavtale med utviklingslaget eller en privat aktør som måtte ønske å bygge nytt eller innrede eksisterende lokaler for utleie til Tromsø kommune," heter det i saksdokumentet.

Tromsøs eldste

Den andre bygningen kommunen vil selge er den såkalte gammelskolen på Reinøy. Bygget kalles også Grøtnesdalen grendehus, og er den eldste gjenstående skolebygningen i Tromsø kommune. Skoledriften ble avviklet i 1970.

Bygningen eies fortsatt av Tromsø kommune selv om søndre del av Reinøya ble overført til Karlsøy kommune i 2008.

I dag brukes bygget omrent tre ganger i året i forbindelse med skirenn, grillfester og dugnad. Kommunen vil tilby bygdeforeningen å overta bygget vederlagsfritt, alternativt at eiendommen kan selges til fritidsformål.

Kommentarer til denne saken