Senegalesiske Kara Mbodj (25) har virkelig fått sving på karrieren sin.

Etter at han forlot TIL etter 2012-sesongen har han gjort sine saker meget bra som midtstopper i belgiske Genk.

Det har gått såpass bra at han er et fast valg på Senegals landslag, der han etter hvert står med 15 A-landskamper og to mål.

Nominert til gjev pris

Nå er han for inneværende sesong nominert til prisen «ebony shoe» (ibenholtskoen) i den belgiske toppligaen.

Det er en pris som siden 1992 har blitt delt ut til den beste spilleren i ligaen som enten kommer fra et afrikansk land eller er av afrikansk opprinnelse.

Kara er nominert sammen med Neeskens Kebano (Charleroi), Chancel Mbemba (Anderlecht), Moses Simon (Gent) og Youri Tielemans (Anderlecht), og det rangeres en topp tre blant de fem kandidatene.

Det er en del velkjente spillere som har fått prisen tidligere. Blant dem finner man Vincent Kompany (to ganger), Marouane Fellaini, Romelu Lukaku, Mido, Celestine Babayaro og Daniel Amokachi.

Årets pris skal deles ut 11. mai, og kan altså tilfalle Kara Mbodj.

Genk ble nummer sju i serien, og falt dermed akkurat utenfor de seks lagene som skal spille sluttspill om ligatittelen – men Genks 28 baklengsmål på 30 kamper var sammen med grunnserievinner Club Brugge færreste i serien, og det vitnet om godt forsvarsspill av Kara og co.

Skal ha blitt fulgt tett av Chelsea

Den gjeve prisen han er nominert til er ikke den eneste sammenhengen Kara nevnes i om dagen.

Etter at han i januar ifølge rapporter i England var svært nær en overgang til West Ham i Premier League, lever ryktene om en overgang i sommer videre.

West Ham nevnes fortsatt som en aktuell destinasjon, det samme gjelder Newcastle og Ronny Deilas klubb Celtic.

Den siste klubben som har kommet på banen, og ifølge engelske The Mirror skal ha fulgt Kara over lengre tid, er ingen hvem som helst.

De skriver at Chelsea og manager José Mourinho har sett Kara spille flere ganger denne sesongen, og vil vurdere et bud i sommer.

Skulle det skje, er det nok liten tvil om hvor 25-åringen selv ønsker å dra.

Han har tidligere uttalt til Nordlys at nettopp Chelsea er hans favorittlag og klubben han aller helst vil spille for.

Det ser i alle fall mer og mer sannsynlig ut at man kan få se den tidligere TIL-spilleren i Premier League fra neste sesong.

Kan gi TIL-gevinst

Et salg av Kara fra Genk vil kunne gi en fin inntekt på Alfheim.

Da han var høyaktuell for en West Ham-overgang i januar, sa sportssjef Svein-Morten Johansen følgende til Nordlys:

– Blir det et salg på rundt 50 millioner kroner, vil vi sitte igjen med noe et sted mellom tre og fire millioner kroner.

Han forklarte regnestykket litt nærmere:

– Har du en overgang på 50 millioner, har vi allerede fått ti millioner da han ble solgt – og så skal vi ha ti prosent, så da er du på fire millioner. Så har Diambars (skolen i Senegal som Kara kom fra da han gikk til TIL) krav på 25 prosent av det vi får, og da er vi på tre. I tillegg kommer det noen solidaritetsmidler som deles mellom oss og Diambars, som trekker litt opp igjen.