Politiet kommer i dag med nye opplysninger i den omfattende overgrepssaken som rulles opp i Tromsø.

Omlag 60 fornærmede er avhørt av politiet siden etterforskningen startet i mars i år.

- Han har erkjent straffskyld for alle forhold i siktelsen, sier siktedes forsvarer Sven Crogh til Nordlys tirsdag morgen.

Crogh ønsker ikke å kommentere hva siktede selv har forklart, annet enn at han forstår alvoret.

- Han skjønner alvoret svært godt, sier Crogh.

LES OGSÅ: Da politiet beslagla dataen til mannen som er siktet for 60 overgrep, var den falske Facebook-profilen fortsatt aktiv

Fornærmede fra flere steder i landet

- Det er ikke bare barn fra Nord-Norge, også flere andre steder i landet, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand til Nordlys.

Hun sier saken er svært omfangsrik, og at den heller ikke er ferdig etterforsket.

De kan derfor heller ikke utelukke flere fornærmede i saken, ettersom etterforskningen fortsatt pågår.

- Vi utelukker ikke at den vokser i omfang, men vi tror vi har oversikt over de mest alvorlige, sier Strand til Nordlys.

LES MER: Overgrepssiktet tromsømann fengslet: - Tosifret antall fornærmede av begge kjønn

En mann i 20 årene fra Tromsø ble tidlig i etterforskingen siktet og sitter fortsatt varetektsfengslet. Saken gjelder i hovedsak overgrep begått over internett. Det opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding tirsdag morgen.

Ga seg ut for å være jente

Saken omfatter seksuelle overgrep begått over internett mot en rekke gutter. Ved bruk av falsk profil på Facebook og Skype har siktede gitt seg ut for å være en jente på 15 år. Det er utvekslet bilder og videoer.

De fleste overgrepene har skjedd i perioden 2014 til 2016 og de fornærmede var da i alderen 12 til 15 år. De fleste fornærmede er fra Tromsø, men det er også etterforsket forhold hvor de fornærmede befinner seg andre steder i landet.

Politiet jobber fortsatt med analyse av databeslag. Sakens omfang øker stadig idet etterforskingen fortsatt pågår.

Siktede har i avhør gitt informasjon og erkjent straffeskyld.

Siktelsen omfatter følgende straffbare forhold:

Straffeloven av 1902 (gjaldt fram til 01.10.2015):

§ 200, annet ledd (forlede barn under 16 til å utvise seksuelt krenkende atferd) – Her ligger hovedvekten av de straffbare forholdene ved at siktede har fått barn til å vise seg fram naken på bilde, video eller web-kamera.

§204a (befatte seg med fremstillinger som seksualiserer barn) – Dette straffebudet er overtrådt ved at siktede har mottatt og oppbevart bilder og video av barna. Det er ikke tegn til spredning av bildene.

§ 196 (seksuell omgang med barn under 16 år) - Noen få fornærmede har siktede fysisk møtt. Disse har han kommet i kontakt med på annen måte enn via den falske profilen og har da opptrådt med sin riktige identitet.

Straffeloven av 2005 (gjelder fra 01.10.2015):

§299 (fått barn under 14 år til å utføre seksuell omgang med seg selv) og § 302 (fått barn mellom 14-16 til å ha seksuell omgang med seg selv) – Dette innebærer å få barna til å onanere, ta bilder/video og sende ham, eller at det skjer over web-kamera. 

§311 – tilsvarende som gamle straffelov § 204a

LES OGSÅ: Tromsømann siktet for overgrep mot barn